9. osztályba járó lány vagyok, és amióta elkezdtem a sulit, engem bántanak az osztálytársaim. Barátaim egyáltalán nincsenek pluszba még piszkálnak is az osztálytarsaim. Sokszor kinevetnek a megjelenésem miatt. Az az igazság hogy a szüleim nagyon szigorúak velem és így ezeket a dolgokat nem engedhetem meg magamnak mert nem engedik meg nekem. Aztán a tanulásba menekültem de azért is piszkálnak hogy stréber vagyok. Ami utoljára betette a kaput hogy első perctől tetszik egy srác aki most jár 13.-ba ilyen plusz egy évre, és kiderült hogy az osztályból az egyik lány vele jár. Ott összeomlottam kezdek teljesen tönkremenni nem bírom a sok bántást, szüleim hallani sem akarnak más suliról. Mit tegyek?

Mit gondolsz arról, hogy miért nincsenek barátaid? Tényleg azon múlik ez, vagy az, hogy bántanak, piszkálnak, hogy milyen ruhába jársz, vagy hogy jó tanuló vagy? Szerintem az, hogy valaki a szülei értékrendjének megfelelően viselkedik, öltözködik ebben az életkorban teljesen természetes. Lehet, hogy Neked az ő elvárásaival, normáival van gondod? Vagy azzal, hogy úgy érzed, hogy emiatt bántanak, piszkálnak téged? Egy másik iskolában másként lennének ezek? Szeretnélek megnyugtatni. Teljesen rendben van, hogy összeomlasz azon, hogy ha a neked tetsző fiú az osztálytársaddal jár. Szerintem, amit átélsz most, az egy fontos állomás a felnőtté válásodhoz. Önállóan kell rátalálnod arra, hogy kikkel, milyen értékek mentén tudsz/akarsz kapcsolatba kerülni, milyen „szerepekre” vágysz, és hogy ezeket hogyan tudod elérni. Szembesülsz azzal, hogy ha bántanak, neked kell kiállni magadért, illetve, hogy megértsd, hogy mi miért történik.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved