Van egy 13 éves húgom, és lassan nem tudom mit tehetnék hogy jobb legyen neki, rég óta dadog. Nem annyira szörnyű de ő ha teheti nem beszél. Még családi körben sem. Engem nem zavar de az iskolába el sem tudom képzelni milyen társasági élete lehet, mert én folyamatosan csak az egy barátnőjét látom vele. Nagyon aggódom miatta, hisz ha jól hallottam egy tegnapi beszélgetést anya és apa között, nekik elmondta hogy a suliban a tanárok piszkálják és hogy már ők se tudják mit csináljanak hisz látszik rajta hogy nem érzi így jól magát. Logopédusnál már járt, de eddig egy sem segített sőt általában akkor rosszabb is volt.  Mit tehetnénk érte??

Igazából Te annyit tehetsz, hogy elfogadod őt olyannak, amilyen, és mellette állsz akkor is, ha nehézségei vannak. Arról, hogy a dadogása miért van, és kezelhető-e, ki hogy tud neki segíteni ebben, arról neki kell döntenie.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved