Egy éve volt meghalt az édesapám amit jó ideig nem tudtam feldolgozni, szinte mindig szomorú voltam, nem szerettem emberek közelébe menni és beszélni, túlérzékennyé váltam. Azelőtt pozitív voltam és életvidám. Mostanában, hogy kezdenék visszatérni a régi kerékvágásba, állandóan hangulat ingadozásaim vannak, egy két óráig kirobbanóan boldog vagyok, utána depresszív hangulatú. Azt vettem észre, hogy nem tudatosan vágyok az állandó szomorúság nyugalmára. Mit tegyek?

A gyász feldolgozásának van egy folyamata, aminek vannak szakaszai (erről sok információt találhatsz a neten), de igaziból mindig egyéni módon történik. Szerintem az a fontos, hogy legyél türelmes, elfogadó magaddal. Próbálj engedélyt adni arra, hogy lehetsz felszabadult és vidám is. Egy veszteség – főként, ha hozzánk közelálló, számunkra fontos személyről van szó – mindig felveti azt a kérdést, hogy folytatható-e az élet, akkor, ha a másik hiányában már semmi nem lesz ugyanolyan. Mit gondolsz édesapád, mit tanácsolna Neked?

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved