Valamiért állandóan ingerült vagyok, és undok mindenkivel. Nem tudok rá magyarázatot, csak amikor hozzám szólnak állati harapósan válaszólók. Abban a pillanatban én is tudom, hogy hülye vagyok de nem tudok rajta változtatni. Ön szerint ez normális?

Jó lenne kideríteni, hogy miért vagy ingerült, „harapós”. Az első, talán legfontosabb lépést meg is tetted azzal, hogy felismerted ezt. Lehet változni, változtatni, akkor könnyebb, ha tudjuk a magyarázatot. Mivel ez még nincs meg, azt javaslom, hogy arra koncentrálj, hogy mikor, hogyan, milyen formában jelentkezik az ingerültség. Mióta tart? Volt-e olyan, amikor még nem ez jellemzett téged? Köthető-e valamilyen konkrét élményhez a változás, vagy észrevétlenül lettél ilyen? Van-e olyan helyzet, amikor máshogy is tudsz reagálni? Ha egyedül nem találsz választ, akkor nyugodtan kérhetsz segítséget. Nem azért, mert nem vagy normális – (nagyon is az vagy, hiszen látod, hogy valami akadályoz abban, hogy a kedved szerint válaszolj, ha szólnak hozzád, és jobban meg szeretnéd érteni a miérteket.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved