Az egyik osztálytársam folyamatosan vegzál mindenkit, ha én vagyok soron akkor szoktam neki szólni, hogy díjaznám ha békén hagyna, de ez csak olaj a tűzre, van hogy elvesztem a türelmem és megverem mert sokkal nagyobb vagyok. De aztán rosszul érzem magam, hogy megveretem egy kisebbet. Hogyan lehet megmondani, hogy találjon magának más elfoglaltságot, és miért viszi addig amíg el nem jár a kezem?

Mintha itt arról lenne szó, hogy azzal a megoldással, amit választasz, ha nem hagynak békén, te sem lennél elégedett. Azaz, Te is azt érzed, hogy egy konfliktus helyzetben nem a „megverés” a jó eszköz a probléma rendezésére, mert utána bűntudatod van. Az osztálytársad nem biztos, hogy változni fog, tud, még akkor sem, ha amikor téged pécéz ki, rosszul jár, nem is ő a fontos. Sokkal inkább az, hogy Te milyen más módon tudod megvédeni magad.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved