Öten vagyunk tesók, a szüleim válása elég durva volt, mindenen ölik egymást azóta is. Apának lett egy nője pár éve, asszem anya ezt sosem fogja neki megbocsátani, pedig idővel lett egy új pasija neki is. Sőt, feleségül is ment hozzá az idén, hiába tiltakoztunk, hogy a pasi egyáltalán nem jófej. A nővérem már nagy, elmúlt 19, nem is él velünk, neki nem gond, de utána én vagyok a legidősebb (15), nekem kell megvédeni mindenkit, mert Frank elég sokat kiabál, volt, hogy az öcsémet meg is ütötte. Szerencsére minden második hét apás hét, sokat voltunk nála mindig, végül a nője lelépett, sokat van egyedül, meg ő jófej, mindig kiáll értünk anya ellen. Nem mintha hatna rá, most legutóbb Frankkal rám fogták, hogy pénzt loptam Frank anyjának a pénztárcájából. Nagy balhé lett és anya egy szavamat se hitte. Azt mondta, elege van, költözzek inkább apához. Szóval most apánák lakom, ő békén hagy, de nem tudom, a húgomat meg a még kisebb öcséimet ki védi meg.

Szia,

 

köszönöm a bizalmat. Valóban nagyon nehéz lehet Neked abba belegondolni, hogy mi van a kisebb testvéreiddel. De ez nem a Te dolgod, nem a Te felelősséged. Érezd magad jól apádnál, bontakozz ki, – ne siettesd a felnőtté válásodat. Tudd, hogy az egy fontos értéked, hogy gondolsz testvéreidre, és szeretnéd, ha velük minden rendben lenne. Persze törődhetsz velük úgy, hogy találkoztok, közös programokat szervezel, ahol jól érezhetik magukat. Anyád kapcsolatát, Frankot, nem Neked kell kezelned. Ha attól tartasz, hogy Frank bántja testvéreidet, kérj segítséget, vagy apádtól, vagy fordulhatsz a Családsegítő Szolgálathoz!

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved