totálisan szétfeszít a vágy, de amikor előttem van vágyaim tárgya egyszerűen befagyok, egy idióta dadogó, béna leszek. Mit tegyek?

Először is tudd, hogy nem vagy egyedül ezzel. Talán az egyik legnehezebb dolog, hogy önazonosak maradjunk különböző helyzetekben. Minél inkább tetszik valaki, valami, annál inkább érezhetjük kevésnek, bénának, „idiótának” magunkat. Lehet, hogy ha ezt nem „befagyásnak”, hanem saját értékednek, értékmérődnek tekinted, és ezért nem haragszol magadra, könnyebb dolgod lesz. Ha elfogadod, és szereted magadban azt is, hogy a számodra fontos szitukban „dadogó, béna” leszel, és erre, mint kuriózumra tekintesz, ami sok különleges tapasztalatot ad, már nem problémának, hanem lehetőségnek éled meg a helyzeteket.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved