Még van egy teljes iskolaév érettségiig és máris akkor a a nyomás rajtunk, hogy mindjárt szétrobbanok. Nagyon úgy látom, hogy teljes képtelenség mindazt észben tartani, ami a tételsorokban szerepel, kizárt, hogy minden tantárgy négyéves anyagát vissza tudjam büfögni az év végén, és akkor a felvételiről nem is beszéltünk. Még csak október van, de alig bírom az iramot, felmérések tesztek, tanórák, előkészítők, magántanár, és egyre kilátástalanabbnak látom, hogy minden sikerüljön, pedig a sok tanulás miatt kb nem is élek. Együttérzés persze nulla mindenkitől, inkább csak azt kapom, hogy senkinek semmi nem elég, hiába feszülök meg, hogy minden elvárást teljesítsek. Hogy lehet ezt az időszakot ép ésszel kibírni?

együtt érzek veled. Teljesen természetes, hogy tartasz attól, hogy hogy sikerül majd az érettségi és a felvételi. Értem, hogy nagy a nyomás, és sokfelől hallod, hogy ezek sorsdöntő dolgok. (Pedig ha nem, vagy nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd, akkor van mód a következő évben javítani, és minden tapasztalatból tudsz tanulni valamit))Nyilván tudnod, hogy ezekkel a problémákkal nem vagy egyedül. Szoktál beszélgetni erről a barátaiddal, osztálytársaiddal? Van olyan ismerősöd, aki egy-két éve élte át ezt?Nincs ugyanis általános recept. Mindenkinek magának kell rátalálnia arra, hogy ezt az időszakot hogyan vészeli át. Te kinek a véleményére lennél kíváncsi? Ki, mi tudna segíteni, hogy egyensúlyt találj?

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved