Apám azt akarja, hogy tanuljak tovább, de én asztalos szeretnék lenne nem más, de az egész családom értelmiségi. Állandóan az a téma, hogy ha valaki nem végzett egyetemet köbö nem is ember. Valahogy meg kellene mondani, de ötletem sincs hogyan?!

Megértem, hogy bizonytalan vagy, mert ez egy nagyon nehéz ügy. Talán, ha azt képviseled, – amit itt is megfogalmaztál -, hogy tiszteletben tartod az ő értékrendjét, de te engedélyt kérsz, hogy más utat választhass, azaz kifejezed, hogy mit szeretnél, úgy, hogy közben az is elhangzik, hogy azt is szeretnéd, hogy támogasson, megértsen, akkor nagyobb az esélye annak, hogy ez nem konfliktusos helyzetet eredményez. Arra hívnám fel a figyelmedet – és Te is megteheted apáddal is -, hogy nem egy életre szóló döntést hozol, (és ha ez igaz) nem elsősorban vele akarsz szembe fordulni, hanem vágysz valamire, kitaláltál valamit, amit a közel jövőben tanulni szeretnél.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved