17 éves vagyok és elég szegény a családom, van egy ismerősünk aki azt mondja dolgozhatnék a kisboltjába délután és akkor tudnék segíteni a szüleimnek, de apám szerint nem vagyunk koldusok, és az ő gyereke tanuljon ne dolgozzon, pláne ne egy ilyen csicska munkát. De közben látom, hogy a hónap végén már az aprókat kaparják össze. Ön szerint elmehetnék titokba dolgozni?

Szerintem az a legfontosabb, hogy kifejezd, hogy megértetted, hogy apád azt szeretné, ha neked nem kellene „csicska munkát” végezni. Ugyanakkor mondd el neki(k) azt is, hogy képes vagy hozzájárulni a család bevételeihez, ezt szívesen meg is teszed, mert úgy gondolod, hogy ettől mindenkinek könnyebb lenne. A titok soha nem barát, elválaszt, feszültségeket teremt, nem jó út.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved