Apám és ebben anyám is támogatja, folyamatosan nyomaszt bennünket, hogy ha most ( 11 éves vagyok) nem kezdem el tudatosan építeni az életem, senki sem lesz belőlem. De nekem ötletem sincs minek kellene lennem. Ezt mondtam is neki. Erre azt választotta, hogy jó akkor ő segít nekem, szerinte én informatikusnak való vagyok és igazából az egy jó szakma is mert sokat lehet vele keresni. Beíratott külön suliba és minden szünetben is ebben a témában kell járnom legalább egy táborba. Ok szeretem a programozást, de ez mellett az állatokat is például. Amikor ezt mondtam neki, akkor azt mondta, hogy ok, de ez esetben döntsek gyorsan, mert akkor inkább biológia fakultációra kellene járnom. Tényleg tudnom kell ennyi idősen mi lesz a szakmám felnőttként?

 Nem kell tudnod 11 évesen, hogy mivel szeretnél foglalkozni felnőttként. Mond el a szüleidnek, hogy jelenleg egy jó érettségivel bárhova be lehet jutni, bőven ráérsz még eldönteni, hogy mi érdekel igazán. Az persze nagyon jó, hogy ők támogatnak, de szeretnéd, ha nem sürgetnének, és nyomasztanának, hanem megbíznának benned, és abban, hogy – akár mit is választasz – majd sikeres tudsz lenni.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved