Igazából kb néhány havonta  kapok zsebpénzt Jó, mondjuk nekem nem kell havi szinten ennyi, de azért szeretnék elmenni néha ruhát venni ( turiban jobb szeretem) esetleg venni egy könyvet, melyről tudom, hogy nem lesz meg a könyvtárban. Elmenni barátokkal kávézni, szórakozni(nem bulizni), mondjuk egy koncertre, esetleg moziba, színházba. Meg venni kaját, ha nincs, esetleg kifogyok tollból, füzetből. Hogy vezessem be, hogy jó lenne, ha a zsebpénz fix időközönként és fix összegként lenne?

Szerintem mindezekről a szüleiddel lenne jó beszélned. A leveledből úgy tűnik, hogy nem igazán hiszel abban, hogy megértenék az igényeidet. Az is látszik, hogy fontos Neked, hogy ők elfogadjanak, ne érezzék azt, hogy hálátlan, követelőző gyerek vagy. Szóval egyszerűen mondd el nekik, hogy mit szeretnél, és várd meg, hogy hogyan reagálnak.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved