Kidsnews-felelek


Kidsnews-felelek:gyerekpszichológus,agymanók,pszichológia,gyermekpszichológia,válás,felvilágosítás,szex,szexuális felvilágosítás,kamasz,kamaszoknak,nő,női,fiú,férfi,nemi szerv,,partner,szerelem,első kapcsolat,járás, csajok és pasik,maszturbálás,peteérés,fogamzásgátlás,önkielégítés,g pont,óvszer,zaklatás,bullying,szüzesség,válaszol,depresszió,pattanás,gyakori,kérdések


Miért bámul meg kérdezősködik utánam, egyáltalán miért mutat még érdeklődést felém, ha közben ilyen bunkó velem? Még tavaly  nagyon csúnyán összevesztem a legjobb fiú barátommal, aki azelőtt mindig a padtársam volt, minden szünetben jött hozzám beszélgetni, érdeklődött irántam.  A veszekedés után  valahogy már nem kerestük egymást, és ő  köszönésre se méltatott. Közben meg mikor elmentem előtte úgy bámult, hogy utánam fordul. közben mindenkit kérdezget, hogy mit mondtam. Most évkezdéskor egymással szemben sétáltunk, én néztem rá, ő meg úgy tett, mint aki észre se vesz, miközben gúnyosan vigyorgott.  Mit tegyek?

Ha Neked fontos Ő, akkor miért ne lehetne ezt megbeszélni? Mi történne, ha elmondanád, hogy sajnálod, hogy összevesztetek, és nem érted, hogy benne mi van, és szeretnéd ezt tisztázni?


17 éves fiú vagyok és szerelmes  a padtársamba aki viszont másba. Nyilván nem szeretném a kapcsolatukat tönkre tenni(utána hogy tudnék a barátja szemébe is nézni?), de nagyon szeretem. Sokszor elhatározom magamban hogy igazából nem is szeretem de attól csak jobban érződik bennem a lány utáni vágyam. Nagyon szoros kapcsolatunk van mint barátként mindent megosztunk és megbeszélünk egymással. De félek ezt neki elmondani neki.

És mit vársz a választól? Hogy biztassalak, hogy mondd el neki, hogy mi van? Vagy hogy kifejezzem, milyen megértő barát vagy, hogy titkolod az érzéseidet? Foglaljak állást, hogy jogos-e a félelmed, hogy ha nyílttá teszed, hogy Te nem csak barátként szeretnél vele lenni, akkor esetleg a barátságát is elveszíted? Vagy mondjam azt, hogy a ha fontos Neked, akkor a közelségét értékeld, és bízz abban, hogy majd elmúlik a vágyad? Sajnos ezekre a dilemmákra kívülről nem adható megoldás.


Van egy 13 éves húgom, és lassan nem tudom mit tehetnék hogy jobb legyen neki, rég óta dadog. Nem annyira szörnyű de ő ha teheti nem beszél. Még családi körben sem. Engem nem zavar de az iskolába el sem tudom képzelni milyen társasági élete lehet, mert én folyamatosan csak az egy barátnőjét látom vele. Nagyon aggódom miatta, hisz ha jól hallottam egy tegnapi beszélgetést anya és apa között, nekik elmondta hogy a suliban a tanárok piszkálják és hogy már ők se tudják mit csináljanak hisz látszik rajta hogy nem érzi így jól magát. Logopédusnál már járt, de eddig egy sem segített sőt általában akkor rosszabb is volt.  Mit tehetnénk érte??

Igazából Te annyit tehetsz, hogy elfogadod őt olyannak, amilyen, és mellette állsz akkor is, ha nehézségei vannak. Arról, hogy a dadogása miért van, és kezelhető-e, ki hogy tud neki segíteni ebben, arról neki kell döntenie.


Szüleim elutaztak egy hosszú hétvégére és a barátnőm is itt aludt nálunk, hogy közösen vigyázzunk a húgomra, Amikor a húgom elaludt szerelmeskedtünk, de aztán kijött a húgom, mert inni szeretett volna, mi meg ott voltunk.

már egyből jöttek a kérdések: mit csináltatok? “mi az a fütyimen”  Annyira szégyellem magam, és nagyon mérges vagyok magamra, hogy ezt kellett látnia a négy éves húgomnak, de hamar el fogja felejteni, nem? Anyuéknak vajon el fogja mondani? Nagyon cikinek érzem a helyzetet Tudom, hogy nagy marha vagyok.

Nem gondolom, hogy ”nagy marha lennél”, inkább úgy tűnik, hogy egy olyan srác vagy, akire rá lehet bízni a kishúgát, és aki sokat tanult arról, hogy a kínos helyzetekben is helyt álljon. Nem okoztál traumát a kishugodnak, és ha ki is derül ami történt, akkor szüleid előtt is vállalhatod. Szerintem nem bűn, hogy szeretkeztetek, és az meg, hogy törődtél a tesóddal még akkor is, ha nem volt jó az időzítése nagy értéked!!!!


Akik utalják  a melegeket, azok hogy viselik, ha van egy a közeli rokonságban? Mondjuk, ha az unokatestvéred az  és minden családi összejövetelen együtt vagytok . Mi lenne inkább a helyes megoldás?  el sem menni valami kifogással vagy jópofát vágni?

Lehetne az is, hogy megpróbálod megismerni és megérteni őt.


2017 Kidsnews | All rights reserved