Kidsnews-felelek


Kidsnews-felelek:gyerekpszichológus,agymanók,pszichológia,gyermekpszichológia,válás,felvilágosítás,szex,szexuális felvilágosítás,kamasz,kamaszoknak,nő,női,fiú,férfi,nemi szerv,,partner,szerelem,első kapcsolat,járás, csajok és pasik,maszturbálás,peteérés,fogamzásgátlás,önkielégítés,g pont,óvszer,zaklatás,bullying,szüzesség,válaszol,depresszió,pattanás,gyakori,kérdések


Évek óta együtt vagyunk a barátommal, most 16 évesek vagyunk nagyjából kiderült már a szülök számára is, hogy volt már szex közöttünk, most el szeretnénk menni pár napra Párizsba és vinném a barátnőmet is, de valahogy meg kellene mondani, hogy mi külön szobában szeretnénk együtt lenni. Hogyan lehet ezt megmondani?

Ha jó a kapcsolat köztetek, akkor nem tudom, hogy mi az akadálya annak, hogy elmond, külön szobát szeretnétek? Az, hogy ő is mehet veletek, nekem arról szól, hogy a szüleidnek fontos vagy, és tiszteletben tartják, támogatják a kapcsolatodat. Ha benned ennek ellenére bizonytalanság van, akkor az lehet, hogy a ti viszonyotokra vonatkozik…


Kölcsönkértem a tesomtól,  aztán  vissza is adtam neki, úgy hogy kérte tegyem le az asztalra ( tereszon) persze elfújta a szél 5 percen belül. Anya azt mondta, hogy akkor én minimum adjam oda a felét mert ez az én hibám is? Ön szerint is ez így jogos?

Nem pontosan értem. Az a kérdés, hogy kinek a felelőssége az, hogy a teraszra lerakott pénzt elfújta a szél (aki a helyszínt ajánlotta, vagy aki elfogadta ezt)?  Ha ez, akkor ezt a testvéreddel tisztázhatod. Ha anyukád véleménye miatt vagy bizonytalan, akkor vele beszélj. Mi zavar, hogy beleavatkozik, vagy valami más? Az látszik, hogy foglalkoztat a dolog. Mit tanultál belőle?


Mért jó a szülőknek, ha rám kényszerítik a saját akaratukat, pláne olyan kérdésben ami az egész életemet meghatározza. Közben pedig szét idegelik magukat azon, hogy szándékosan rontok le olyan tantárgyakat, amiből jónak kellene lennem ahhoz hogy felvegyenek az áhított mérnöki szakra, de én nem akarok mérnök lenni mire jó ez az egész?

Semmire. Mondtad már nekik, hogy téged más érdekel, hogy szeretnél önállóan dönteni a jövődet illetően? Hogy nem az ő elképzeléseiket akarod megvalósítani, hanem a sajátodét? Azt Te érzed, hogy mennyire fontos neked a véleményük. Mennyire számítasz a támogatásukra. Az a javaslatom, hogy beszélj velük ezekről.


Van egy fiú akivel nagyon sok időt töltünk együtt néha megfogja a kezem segít a tanulni valókban. Mindig figyelmes és kedves és aranyos bókokat mond. Viszont amikor megmondtam neki hogy kedvelem ki jelentette ez csak barátság. Ön szerint hogyan kellene innen tovább lépni?

Ha jó neked vele, akkor élvezd a közösen töltött időt. Gondold végig, hogy tényleg többet szeretnél-e, vagy „csak” hálás vagy azért, hogy fontos vagy neki. Te is kezdeményezhetsz, és irányíthatod a kapcsolatot


A legjobb lány barátomról van szó. Egymás mellett ülünk suliban és legtöbbször velem beszélget az órákon és a szünetben. Régebben becézget és néha a fejét is a vállamra dőlti. Olyan mintha együtt lennénk. Ezek olyan jelek, hogy tetszem neki? Viszont én nem akarok tőle semmit mert barátként tekintek rá. Hogy mondjam el neki, hogy nem akarok tőle semmit ha ez igaz?

A leveledből úgy tűnik, hogy Neked is fontos Ő. Miért kellene változtatni ezen? Igazából mitől félsz? Miért kombinálsz? Ha Ő tényleg többet akar barátságnál, majd lép, miért kellene ennek elébe menni?


2017 Kidsnews | All rights reserved