Kidsnews-felelek


A gyerekpszichológus válaszol! Legyen bármilyen egyedi vagy gyakori kérdés ami megfogalmazódik benned írd meg nekünk anonim módon és szakembereink segítenek a megoldásban. Fontos azonban megemlítenünk, hogy a chat-felületünk nem helyettesíti sem a személyes tanácsadást, sem pedig a terápiát​​ !


Apa meg anya régen elváltak, én apával élek azóta, mert anya külföldi állampolgár volt és sokszor dolgozott éjszakai műszakban és nem is keresett igazán sokat. Ez máig is így van, így vele többnyire csak hétvégenként szoktunk találkozni, bár azóta lett egy kicsit gazdagabb élettársa, úgyhogy ők most már egy szép házban laknak. Mióta bentlakásos suliban tanulok, még kevesebbet látjuk egymást és apa miatt akkor is sokat veszekszünk. Én próbálok minél többet apával lenni, mert neki nagyobb szüksége van rám, neki nincsen senki más, és a vállalkozása is eléggé balul ütött ki, úgyhogy el kellett adni a házat, és még így is egy csomó tartozása maradt, a bank elvette a kocsit is, úgyhogy most szociális lakásban lakunk, de annak a költségeit sem tudjuk kifizetni, úgyhogy lehet, hogy innen is mennünk kell. Apa szerint anyának gyerektartást kellene fizetnie, de ő azt mondja, jobb lenne, ha inkább őhozzá költöznék, mert apa kezd teljesen lecsúszni. Az igaz, hogy apa sokszor rosszkedvű, és nem is nagyon csinál semmit, mert azt mondja, nem éri meg dolgozni, mert minden keresetét elvenné a bank. De nem értem anya miért nem akar neki pénzt adni, eddig mindig tudott segíteni, szerintem most is tudna.

megértem, hogy nehéz helyzetben vagy. Amikről írsz, azok felnőtt dolgok, nem neked kell sem apukád problémáját megoldani, sem igazságot szolgáltatni. Gyerekként jogunk van arra, hogy mindkét szülőnket szeressük, és hogy ők törődjenek velünk. Tudom, hogy ez gyenge vigasz, de tényleg azt javaslom, hogy próbáld a saját életed élni a bentlakásos suliban a tanulással, és a barátaiddal foglalkozni, mert azt valóban alakítani, befolyásolni tudod.


Kb mióta az eszemet tudom, együtt járunk egy csomó családdal síelni, általában a gyerekek az egyik helységben szülök a másik helységben dumálgatnak este, mostanában apám elég hülyén viselkedik, és állandóan berohangál, nyitogat abba a helységbe ahol a gyerekek vannak, és szúrósan nézeget a srácokra. Nem tudom mit gondol? hogy azért mert tizenévesek lettünk mindenki mindenkinek neki fog esni? hogyan lehet neki megmagyarázni, hogy állati ciki amit csinál?

Például úgy, ahogy ide leírtad. Mondd el neki, hogy nyugodtan megbízhat benned, a folyamatos ellenőrzéssel csak lejáratja magát. Persze ettől nem biztos, hogy tud változtatni, de ez már az ő problémája. Te megtudtad, hogy aggódik, félt téged, és még ha nem is a legjobban fejezi ki, hogy fontos vagy neki, hogy szeret téged, azért ez nem rossz….


Maszturbáció után kimentem a fürdőszobába, szüleim bejöttek a szobámba és az ágyneműmet nézték! Mit mondja nekik, hogy ezt hagyják abba?!

Mondd el nekik, hogy zavar téged, ha a szobádba az engedélyed nélkül bemennek. Szeretnéd, ha a szobád valóban a Te tered lenne, és ezt tiszteletben tartanák.


hazafelé a buszon elég nagy volt a tömeg, eleinte még örültem is, hogy ülőhelyet találtam az egyik duplaülésen egy nő mellett, de aztán mellém állt egy férfi, és elkezdett nagyon szuszogni, meg a micsodáját hozzám dörgölni. Én próbáltam elhúzódni tőle, mert tök gusztustalan volt az egész, még a zöld mackógatyája is, de egyre csak dörgölőzött, a végén már teljesen rámásztam a mellettem ülő nőre, aki kezdett kiakadni rám, úgyhogy a következőnél gyorsan leszálltam. De a fickó jött utánam, mázlim volt, hogy nem vett észre a hirdetőoszlop mögött, ahova gyorsan behúzódtam, mert miután a busz elment, rajta kívül nem is maradt senki a megállóban. Szerintem azt hitte, átfutottam a túloldalra és bementem a házak közé, mert ő is arra indult. Nem volt okos ötlet leszállni, de nem tudom, mit lehetett volna tenni, anya is csak csodálkozott és azt mondta, innentől üljek mindig a buszvezető mögé, és ha ilyen van, szóljak a sofőrnek.

szerintem nagyon ügyes voltál, hogy kimenekültél ebből a helyzetből. Ezekben az esetekben igazából nincs jó megoldás, és felkészülni sem lehet rájuk. Természetes az is, hogy megijedtél, és csak annyi biztatót tudok mondani, hogy azért nem az a jellemző, hogy a buszon ilyen emberek kerülnek mellénk. Ettől függetlenül tudnod kell, hogy ez a nem mindennapi tapasztalatod befolyásolhat téged, és ha az élmény sokszor visszatér különböző formákban (álmok, félelmek, fiúkkal való kapcsolat), akkor lehet, hogy érdemes szakemberrel is beszélgetni róla.


családi, baráti nyaraláson összejöttem a tesóm haverjával, és anyámék rajtakaptak a konyhában a sráccal, az egész halál ciki volt. Azóta anyámék furin viselkednek! mit mondjak nekik, hogy azért mert valakivel összejöttem nem vagyok Qva? vagy az vagyok?

Biztos, hogy nem vagy Qva attól, hogy összejöttél egy sráccal. Nem lehet, hogy ez inkább Neked kínos? Nyilván csak arról beszélsz szüleiddel, amiről akarsz, de ha zavar téged a kialakult helyzet, kérdezz rá! Mondd el nekik, hogy úgy érzed, hogy az eset óta furán néznek Rád, és tisztázd, hogy tényleg így van-e ez!


2017 Kidsnews | All rights reserved