Kidsnews-felelek


Kidsnews-felelek:gyerekpszichológus,agymanók,pszichológia,gyermekpszichológia,válás,felvilágosítás,szex,szexuális felvilágosítás,kamasz,kamaszoknak,nő,női,fiú,férfi,nemi szerv,,partner,szerelem,első kapcsolat,járás, csajok és pasik,maszturbálás,peteérés,fogamzásgátlás,önkielégítés,g pont,óvszer,zaklatás,bullying,szüzesség,válaszol,depresszió,pattanás,gyakori,kérdések


15 éves lány vagyok és sehova nem enged el anyukám amikor meg említem neki h elszeretnek menni fesztiválra, bulira az a válasz csak egy kis taknyos gyerek vagy, és téma befejezve(pedig 4-5 os tanuló jó gyerek vagyok? Mit lehet tenni?

Annyit tehetsz, hogy elmondod anyukádnak, hogy bánt téged, hogy nem bízik meg benned. Hogy megérted, hogy szeret és félt, de Te szeretnéd, ha adna lehetőséget arra, hogy bulizz, fesztiválozz. Közösen megbeszélhetnétek, hogy milyen „biztonsági intézkedések” szükségesek ehhez.


A szüleink nem briliáns elmék . Apánk elég agresszív es gyűlölködő. Anyám meg simán gyenge és mindenre bólogat.  Én átlagos vagyok inkább (4-5 tanuló) , viszont a tesóm iszonyatosan művelt es okos. Viszont állandóan  vitázik apámmal. Igazából mindenen össze tudnak veszni, a mostani választás meg még inkább rásegített erre. Mivel lány hím soviniszta beszólásokat kapunk apáktól.
Hogyan lehet kezelni egy ilyen helyzetet?

Ha jól értem, akkor arról van szó, hogy túlnőttetek a szüleiteken, látjátok korlátaikat. Gondolom, ezt ők is érzik, és talán apátok azért is agresszív és gyűlölködő, mert nehezen éli meg ezt a helyzetet. Indulatai, gunyoros, sértő beszólásai maradt az eszköze. Szerintem, ha Ti átláttok ezen, akkor elkerülhetitek a folyamatos „kinek van igaza” vitatkozást, harcolást. A tesóddal beszélj erről, neki mond el, hogy nagyon zavar téged, hogy állandóan és mindenen összevesznek, ezzel megmérgezik a mindennapokat. Próbáljátok nem magatokra venni a hím soviniszta dumát, mert nem is nektek szól, segítsetek apátoknak abban, hogy pozitív üzeneteket is tudjon kommunikálni. Az biztos, hogy ha ti máshogy reagáltok apátokra, akkor lesz változás.


Anyumék 6 éve váltak el. Anyumnál élek én (16) és a három kishúgom (11,14,és 15). Kábé a válás után 3 hónapra rá elkezdett inni. Először csak pár pohár borral kezdte esténként, aztán ez napi  üvegre nőtt fokozatosan. Először észre es vettem, de aztán állandóan éreztem rajta a pia szagát. . Ha szóba hozzom/hozzuk, témát vált, megmagyarázza.  A szülei is alkoholisták voltak és nagyon kemény gyerekkora volt. Nagyon szeretjük őt, de fogalmunk sincs, hogyan segítsünk neki.

Ez valóban egy nagyon nehéz helyzet. Te annyit tudsz tenni, hogy elmondod anyukádnak, hogy szereted, és hogy aggódsz érte, félted őt. Vannak olyan segítő szervezetek, ahol konkrét javaslatokat is kaphatsz, pl.: www.kekpont.hu vagy a www.megallo.hu,, www.drogstoponline.hu oldalon, online tanácsadással is foglalkoznak.


Senki nem akar velem randizni!  Van egy csomó fiú barátom, de csak haverok vagyunk. Lehet hogy, többi fiú  azt hiszik van köztünk több is , ezért nem jönnek oda?

Úgy tűnik, mintha arra várnál, hogy végre hívjon el valaki randizni. Tudtommal manapság a lányok is kezdeményezhetnek. Neked tetszik valaki, vagy csak azt szeretnéd érezni, hogy Téged vonzónak tartanak?


Hétvégén moziba megyek egy lánnyal, ő választott filmet, de fogalmam sincs mit csináljak. Megfogjam a kezét? De mi van ha ő nem akarja?

Nem kell előre megtervezni, hogy mit csinálj, amikor ott leszel, érezni fogod, hogy mit tegyél. És még ha nem is döntesz jól, akkor is tapasztalatot szerzel, és a következő alkalommal már magabiztosabb leszel.


2017 Kidsnews | All rights reserved