Kidsnews-felelek


Kidsnews-felelek:gyerekpszichológus,agymanók,pszichológia,gyermekpszichológia,válás,felvilágosítás,szex,szexuális felvilágosítás,kamasz,kamaszoknak,nő,női,fiú,férfi,nemi szerv,,partner,szerelem,első kapcsolat,járás, csajok és pasik,maszturbálás,peteérés,fogamzásgátlás,önkielégítés,g pont,óvszer,zaklatás,bullying,szüzesség,válaszol,depresszió,pattanás,gyakori,kérdések


Egy Wc-zés után sem mossák meg a kezüket,csak héba-hóba.Anyám is csak leöbliti vízzel a kezét és kész.Néha wc-zés és macskaalom takarítás után megy mosogatni,mondván azzal megmossa a kezét.Mit lehet ezzel tenni,mert kezdek félni,hogy vmilyen súlyosabb betegséget is elkaphatunk?…

Ki változott meg? Ők, vagy a Te igényeid? Igazából csak magadon tudsz alakítani. Mennyire súlyosak a félelmeid azzal kapcsolatosan, hogy beteg lehetsz? Biztos, hogy ez szüleid kézmosási szokásai miatt alakult így, vagy másról van szó?


Anyukám is fiatalon szült engem (20 évesen), de az azért mégsem kamaszkor… Nyilván mi sem így terveztük a barátommal, sőt, sehogy sem terveztük, hiszen a gyerekvállalás kettőnk között egyelőre szóba sem került. Ennek ellenére ő is, és én is úgy érzem, hogy szeretnénk a babát. Ő tudja jól, hogy mivel jár egy kisbaba (4 testvére van, a legkisebb 5 éves), és én is imádom a gyerekeket (igen, tudom, hogy egy saját más). De így mégis azért eléggé elcsúsznak a terveim, hiszen a továbbtanulásnak várnia kell és ez az, amit a szüleim komolyan vesznek nagyon. Pl. a nyelvekre nagyon figyelnek, különórára járatnak már alsós korom óta, fizetik a nyelvvizsgákat, külföldön tanulást, amíg nem volt jogsim, hoztak-vittek mindenhova, és tényleg azt akarják, hogy nekem a legjobb legyen. Ezért is érzem azt, hogy ezáltal csalódást okozok nekik. Mert az ember támogatja a gyerekét, megad neki mindent, de szeretné azt, hogy később ezt Ő saját magának teremtse elő… hogyan mondjam el?

A levélből nem derül ki egyértelműen, hogy már várandós vagy-e, vagy arról van szó, hogy más utat választanál. Hogy gyereket szeretnél, és majd utána tanulsz. Az nagyon érződik, hogy tele vagy bizonytalansággal, és bűntudattal. Lehet, hogy érdemes lenne ezek miatt szakemberhez fordulnod.


Igazából kb néhány havonta  kapok zsebpénzt Jó, mondjuk nekem nem kell havi szinten ennyi, de azért szeretnék elmenni néha ruhát venni ( turiban jobb szeretem) esetleg venni egy könyvet, melyről tudom, hogy nem lesz meg a könyvtárban. Elmenni barátokkal kávézni, szórakozni(nem bulizni), mondjuk egy koncertre, esetleg moziba, színházba. Meg venni kaját, ha nincs, esetleg kifogyok tollból, füzetből. Hogy vezessem be, hogy jó lenne, ha a zsebpénz fix időközönként és fix összegként lenne?

Szerintem mindezekről a szüleiddel lenne jó beszélned. A leveledből úgy tűnik, hogy nem igazán hiszel abban, hogy megértenék az igényeidet. Az is látszik, hogy fontos Neked, hogy ők elfogadjanak, ne érezzék azt, hogy hálátlan, követelőző gyerek vagy. Szóval egyszerűen mondd el nekik, hogy mit szeretnél, és várd meg, hogy hogyan reagálnak.


Szeretnék tanácsot kérni azzal kapcsolatban hogy mostanában elég magányos vagyok, mivel a legjobb barátnőm másik városban van, elég messze tőlem, és igaz hogy beszélünk minden nap de attól függetlenül egyedül érzem magam. Más barátaim nem nagyon vannak, és volt egy fiú is akivel most szakítottuk meg a kapcsolatot. Mindenki azt mondja hogy ne erőltessem azt hogy legyen valakim (nem volt még kapcsolatom, pedig 17 éves vagyok, és a korosztalyom nagy részének már volt kapcsolata) de azt érzem hogy éget a fájdalom belülről és azt érzem hogy mostmár nem bírom így sokáig. Nagyon rossz ez így, és nemtudom mit tegyek. Előre is köszönöm ha tudsz valami tanácsot adni.

Miért nem kezdeményezel? Mi távolított el az osztálytársaidtól? Miért csak egy legjobb barátnőd van? Mit gondolsz, kin múlik ez? A fiúkkal való kapcsolatot illetően miért gondolod, hogy úgy kell csinálni ezt, ahogy a többiek? Én úgy hallom a leveledből, hogy bajban vagy. Mintha mindig a külső hatások szabályoznák a hangulatodat, és ebből is inkább a veszteségek, nehézségek. Ha úgy érzed, hogy Te nem tudsz egyedül mozdulni, változtatni, kérj segítséget!


Ma rosszul lettem az iskolában és utána a közértben, amikor hazamentem a nagyszüleimnek elmeséltem akkor az volt a kérdésük csak, hogy kaptam-e kedvezményt a közértben, mert ott lettem rosszul vagy estleg ajándékot?! Mi van velük? Hogy lehetnek ilyen állati érzéketlenek?

Megértem, hogy rosszul esett, hogy nagyszüleid nem úgy törődtek Veled, ahogy szeretted volna. Szerinted miért nem vették komolyan rosszullétedet? Milyen a kapcsolat köztetek? Mindig ilyen „érzéketlenek”, vagy máskor rendesek, figyelmesek? Értenek Téged? Az biztos, hogy ők egészen más életszakaszban vannak, mint Te, talán emiatt is lehet, hogy így reagáltak…


2017 Kidsnews | All rights reserved