Kidsnews-felelek


Kidsnews-felelek:gyerekpszichológus,agymanók,pszichológia,gyermekpszichológia,válás,felvilágosítás,szex,szexuális felvilágosítás,kamasz,kamaszoknak,nő,női,fiú,férfi,nemi szerv,,partner,szerelem,első kapcsolat,járás, csajok és pasik,maszturbálás,peteérés,fogamzásgátlás,önkielégítés,g pont,óvszer,zaklatás,bullying,szüzesség,válaszol,depresszió,pattanás,gyakori,kérdések


Mindenki azzal jön, hogy totális lúzer vagyok, mert 17 is elmúltam és még nem feküdtem le senkivel. Ez tényleg gáz?! De mit csináljak ha nem kattantam még rá senkire?

Nem gondolom, hogy attól lúzer lennél, hogy még nem voltál senkivel, sőt! Nyugodtan várd ki, amíg azt érzed, hogy kész vagy rá!


Apám állandóan azzal jön, hogy ő az én koromban már hány és hány csajjal volt, és én mikor hozok már haza valakit. De nekem nem célom minden csajt ágyba vinni! Meleg lennék?

Attól, hogy te nem úgy „csajozol”, ahogy az apád tette, miért lennél meleg? Nem az ő elvárásainak kell megfelelned, bízz a saját érzéseidben és vágyaidban!


totálisan szétfeszít a vágy, de amikor előttem van vágyaim tárgya egyszerűen befagyok, egy idióta dadogó, béna leszek. Mit tegyek?

Először is tudd, hogy nem vagy egyedül ezzel. Talán az egyik legnehezebb dolog, hogy önazonosak maradjunk különböző helyzetekben. Minél inkább tetszik valaki, valami, annál inkább érezhetjük kevésnek, bénának, „idiótának” magunkat. Lehet, hogy ha ezt nem „befagyásnak”, hanem saját értékednek, értékmérődnek tekinted, és ezért nem haragszol magadra, könnyebb dolgod lesz. Ha elfogadod, és szereted magadban azt is, hogy a számodra fontos szitukban „dadogó, béna” leszel, és erre, mint kuriózumra tekintesz, ami sok különleges tapasztalatot ad, már nem problémának, hanem lehetőségnek éled meg a helyzeteket.


Van a suliban egy elég menő srác, igazából véletlenül úgy alakult, hogy mindketten csatlakoztunk egy sulitól független kezdeményezéshez.  Ez miatt beszélnem is kellene vele, de nem tudom hogyan menjek oda a suliba hozzá, mert mi van ha meg sem hallgatja miért megyek oda, és beégek a suli előtt hogy kis gólyaként  itt nyomulok.

Tényleg nyomulni akarsz, vagy a programról beszélni? Ha benned ez tisztázott, akkor könnyebben léphetsz kapcsolatba vele. Ha nem, az sem baj. Bátran kezdeményezz!


Osztálykiránduláson össze jöttem két sráccal is, most halál ciki vissza menni a suliba, mit csináljak?

Van, hogy rossz döntéseket hozunk, de sokat tudunk tanulni abból, ha felvállaljuk ezek következményeit. A kamaszkor arra való, hogy kipróbáljunk sokmindent, ebbe a hibázás is belefér. Sőt azt gondolom, hogy az érettség jele, ha be tudjuk látni, és ki tudjuk fejezni, hogy hülyeséget csináltunk. Mindenkinek jobb, ha nem bizonytalanságban van, sunnyog, ezért, próbáld tisztázni a fiúkkal is a helyzetet.


2017 Kidsnews | All rights reserved