Kidsnews-felelekApám rákos, az orvosok szerint meg fog gyógyulni, de mi van ha nem. Már aludni sem tudok annyit agyalok ezen. Mi lesz ha apám mégsem tud meggyógyulni?

Megértem, és természetesnek tartom, hogy „ezen agyalsz”. Sajnos Te nem tudod befolyásolni azt, hogy mi történik vele, és igazán arra sem lehet „agyban” felkészülni, hogy hogy hat majd rád az esetleges veszteség. Ez arról szól, hogy fontos Neked az apád, ami egy nagy érték.


Apám olyan furcsán viselkedik amikor a barátnőim itt vannak nálam, állandóan dumál és kicsit olyan mint ha fűzné a barátnőim, amikor ezt szóvá teszem, mág anyám is csak nevet és azt mondja apám mindig is ilyen volt, hadjak neki egy kis szórakozást. De szerintem vérciki, hogy apám tizenéves csajoknak nyomja a szöveget! Mit lehetne ezzel kezdeni.

Próbáld elmondani apádnak, hogy azt szeretnéd, hogy fogadja el, hogy azok, akik hozzád jönnek a Te ismerőseid, és tartsa ezt tiszteletbe. Azon, hogy ő hogy viselkedik, nem tudsz változtatni, de Te megteheted, hogy elkerülöd őt: máshol, máskor is tudsz találkozni velük.


Szüleim egyfolytában veszekednek a fejem felett, mindenért képesek egymás torkának ugrani? Egész egyszerűen idegőrlő. Mit lehetne ezzel kezdeni? Már romlik a suli eredményem is, de ha szólók nekik akkor csak még egy vitaalap van, amin még jobban veszekednek.

Szerintem azzal, ha elmondod, hogy téged nagyon zavar, hogy úgy látod, hogy ők mindenért „egymás torkának ugranak”, és hogy ha ezt kifejezed, akkor az is csak olaj a tűzre, te is kicsit megkönnyebbülsz. Persze neked is tudnod kell, hogy az ő viselkedésüket Te nem tudod befolyásolni, csak a sajátodét. Ha tudod, hogy nem Te vagy a felelős (hibás) azért, hogy ez így alakult, és nem neked kell igazságot tenni köztük, akkor jobban fogsz tudni a saját dolgaidra figyelni.


Az edzőm szét szívat, egyfolytában üvöltözik mindenkivel, hogy így nem lesz belőlünk senki. Közben a tanárok is folyamatosan egyre több és több házit adnak. Lassan már nem is megy csoda számba, hogy éjjel egyig tanulok. Csak éppen hulla vagyok. Abba akarom hagyni a sportot, de szüleim szerint csinálni kell mert sport szükséges. Hogyan tudom velük megbeszélni, hogy nem bírom, piheni is kell?

Mintha neked sem azzal lenne a gondod, hogy a sport, a sportolás szükséges, hanem azzal, ahogy az edződ kezel téged, benneteket, illetve, hogy túl sok az a feladat, amit teljesítened kell. Szerintem ezt mondd el a szüleidnek, és azon gondolkodj, hogy pontosan mi az ami lefáraszt.


Most derült ki számomra, hogy apám miattam vette el anyámat. Sajnos szerintem nem túl remek a házasságuk, meg lehet nekik mondani, hogy miattam nem kell ekkora áldozatot hozni? ha akarnak váljanak el nyugodtan?

Azt mindenképp kifejezheted, hogy Te mit érzel, gondolsz ezzel kapcsolatban. Azt viszont, hogy  mit csináljanak, nem Te tudod befolyásolni.


2017 Kidsnews | All rights reserved