Kidsnews-felelekApám azt akarja, hogy tanuljak tovább, de én asztalos szeretnék lenne nem más, de az egész családom értelmiségi. Állandóan az a téma, hogy ha valaki nem végzett egyetemet köbö nem is ember. Valahogy meg kellene mondani, de ötletem sincs hogyan?!

Megértem, hogy bizonytalan vagy, mert ez egy nagyon nehéz ügy. Talán, ha azt képviseled, – amit itt is megfogalmaztál -, hogy tiszteletben tartod az ő értékrendjét, de te engedélyt kérsz, hogy más utat választhass, azaz kifejezed, hogy mit szeretnél, úgy, hogy közben az is elhangzik, hogy azt is szeretnéd, hogy támogasson, megértsen, akkor nagyobb az esélye annak, hogy ez nem konfliktusos helyzetet eredményez. Arra hívnám fel a figyelmedet – és Te is megteheted apáddal is -, hogy nem egy életre szóló döntést hozol, (és ha ez igaz) nem elsősorban vele akarsz szembe fordulni, hanem vágysz valamire, kitaláltál valamit, amit a közel jövőben tanulni szeretnél.


Van egy srác aki állandóan írogat a FB-on nekem, nem ismerem csak rám jelölt, találkozni akar. De nem tudom elmenjek vagy sem. Hogyan lehet ilyenkor biztonságosan találkozni egy ismeretlennel ha tetszik?

Hogy neked mi a biztonságos, azt Te tudod leginkább. Azt javaslom, hogy ezt fejezd is ki, mert ha ezt elfogadja, akkor már az első szűrőn átment….

 


Az egyik tanár kipécézett magának, állandóan cseszeget az órán, minden dolgozatomat lehúzza, már többen mondták, hogy állati igazságtalan velem. Azt mondja, hogy a magánóráin tudnék tanulni akkor jobban tudnék teljesíteni. De én nem akarok a magánóráira menni. Máshoz járok de ez nem segít, pedig én felvételizni akarok ebből a tárgyból. Mit tehetnék?

Ha jól értem, akkor itt arról van szó, hogy a tanár visszaél a „hatalmával”. Az zavar igazán, hogy ezt teszi? Mintha elfogadnád, hogy rajta múlik, hogy felvesznek-e, hogy egyszerre érzed, hogy segíteni tudna, de úgy hogy közben „behódolásra” kényszerít – amit te nem akarsz megtenni. Ez a gond?


Anyám nemrég elvált apámtól és most keresi az új élete párját. Persze szerelmes lesz majd néhány hónap múlva kiderül hogy mégsem ok a fickó. Meg kellene mondanom anyámnak, hogy ne gondolja már minden paliról, hogy ő az igazi és ami fontos, hogy nem hozza őket haza. Nincs kedvem állandóan újabb és újabb arcokat megszokni. Szerinted lehet erről beszélni vele? 

Szerintem itt igazából az a kérdés, hogy téged mi zavar? Az, hogy anyád igyekszik új kapcsolatokat kialakítani, vagy az, hogy nem jól csinálja ezt? Esetleg, hogy félted őt attól, hogy folyton csalódik? Vagy az bosszant, hogy új emberek lépnek be  az életteredbe? Mindenről lehet beszélni, a fontos ilyenkor az, hogy próbáld a saját érzéseidet, gondolataidat megfogalmazni, ne anyádnak adj tanácsot.

 


Van egy bátyám, van egy csomó haverja de az egyik nagyon bejön, sztem én is neki. De a tesóm megmondta minden haverjának, hogy aki rám néz azt kinyírja. Hogyan tudnék vele randizni?

Szerintem először a bátyáddal beszélj. Mond el neki, hogy jól esik, hogy véd téged, de ez gátol is abban, hogy a közös ismerőseitekkel találkozz


2017 Kidsnews | All rights reserved