Nyári zöldségnyárs.

Ha nyár akkor grill, ha pedig grill akkor az hamburger, kolbász vagy hús gondolják sokan. Pedig vannak kitűnő vegán alapanyagok is a kerti sütögetéshez, most ezekre hoztunk nektek egy pár ötletet. Néhány általános tanács a grillezéshez: – A grillsütő legyen stabil és biztonságos – A zöldségeket csak közvetlenül a grillparti előtt szabad felszeletelni, hogy a […]

kidsnews (124éves) - 2 hete

Egyél úgy, mint egy spanyol és élvezd a Sobremesa-t.

Ti nem tudtok enni! Mondta egyszer egy spanyol barátom és ahogy ott ültem mellette az étterem teraszán, azon a csodálatos Los Cristianos-i sétányon, rájöttem teljesen igaza van. Nem arra gondolt, hogy nem tudunk késsel, villával enni, vagy nem tudunk bánni a szalvétával, úgy értette egyszerűen nincs időnk a sobremesa-ra. Spanyolországban az ebéd ugyanis nem csak […]

kidsnews (124éves) - 1 hónapja

Epres mascarpone 5 perc alatt

Itt a tavasz, sőt inkább a nyár… és a nehéz vajas és csokis édesség helyett, valami könnyebbre vágyunk. Ha átjönnek a barátaid, de nem készültél semmivel, érdemes körbe nézni a hűtőben. Ha van egy pár szem epred és találsz tejszínhabot és mascarponét nyert ügyed van!  Egyébként az utolsó két hozzávaló tartós szavatossági idővel is kapható, […]

kidsnews (124éves) - 2 hónapja

Medvehagymát csak okosan

Medvehagyma a gombákhoz hasonlóan könnyen válhat végzetessé, ha nem hozzáértő szedi, mivel könnyen összetéveszthető a mérgező gyöngyvirággal az erdőben. Ha medvehagyma szedős kirándulást tervezel, akkor érdemes néhány dolgot elsajátítani. A medvehagymának hasonló levele van, mint a gyöngyvirágnak, aminek a virágai még nem valószínű, hogy kifejlődtek. A gyöngyvirág jó egy hónappal később nyílik, mint a medvehagyma, […]

kidsnews (124éves) - 3 hónapja

„Az vagy, amit megeszel”, de ez valójában így van?

Gyakran mondják: „Az vagy, amit megeszel”, de ez valójában így van? Táplálkozási szokásainkon múlna a testünk állapota? Az egészségtelen életmódot folytatóknak rossz hírrel kell szolgálnunk, ugyanis igen. Mivel a szerveink folyamatosan megújulnak és a szervezetünk az új sejteket az elfogyasztott táplálékból állítja elő. Nagyon fontos az egészséges életmód és ezen belül is a változatos, tápanyagokban […]

D.Barbara (17éves) - 3 hónapja

Medvehagyma az utóbbi évek legnépszerűbb fűszernövénye

Nehéz megmondani ki mennyire ismeri vagy szereti. Az biztos, hogy gasztro körökben a tavasz kezdetét ennek a fokhagyma illatú növénynek a szárba szökkenésétől számítják. Az ízletes szendvicsekre, sajtkémekre is kitűnően illő növény felhasználása igen sokoldalú. Készíthetünk belőle mártást, levest, pestót, használhatjuk még tésztákra is. Süthetjük aprósüteménybe, pogácsába, tehetjük salátába vagy fűszervajba. Nincs is olyan növény, amelyik úgy […]

kidsnews (124éves) - 3 hónapja

Angol reggeli

A hűvös idő meghozza az ember étvágyát és ez nem csak a napközben, de már a reggeliken is meglátszik. A brutális kalória mennyiségű reggeli mesterei az angolok, ha egy reggeli kedvéért nem szeretnél Londonig repülni, akkor megmutatjuk hogyan készül egy igazi angol reggeli.   Paradicsomos bab, sült gomba, tükörtojás, sült paradicsom, kolbász és szalonna (bacon) […]

kidsnews (124éves) - 4 hónapja

Szalámis szendvics másképp

Te is legszívesebben szendvicset eszel a suliban? Akkor bizonyára már szembesültél vele, hogy ami a feltétet illeti, a boltok kínálatában általában nincs túl sok opció a vajon és vajkrémeken túl. Ha a változatosság mellett az is fontos szempont számodra, hogy amit a eszel minél finomabb és  egészségesebb legyen,  akkor a rovatban bemutatott receptjeink közül biztosan megtalálod […]

kidsnews (124éves) - 5 hónapja

Omlett

Maradjuk a reggeliknél, amiből az egyik legkirályabb döntés a tojás. Korábban volt már szó tükörtojásról, most jöjjön az omlett.  A mai ötlet a sajtos verzió, amit ne habozz, dobj össze magadnak, sőt semmi plusz munkát nem jelent, ha az egész álmos családnak te indítod a napját egy jó kis reggelivel. 1. Egy serpenyőben olajat hevítünk. […]

kidsnews (124éves) - 5 hónapja

Camembert szendvics körtével, ízlés szerint sonkával vagy hússal és rukkolával

Már az előző receptjeinkben is igyekeztünk szem előtt tartani, hogy iskolásként az ember normális esetben nem akar bonyolult gourmet tippekkel bajlódni, viszont a büfés néni egyfajta párizsis zsemléjét húsz évig enni sem jó. Most egy igazi januárban is készíthető, friss tízórai ötlettel érkeztem, ami nem is egy, hanem máris 4-5 féle szendvics lehetőség, ha egy […]

kidsnews (124éves) - 6 hónapja