A muter meg a dzsinnek


Bobo12 (22éves) - 4 éve

A muter nagyon mókás egyéniség. Szuper barátai vannak. Gyakran találkozik a dzsinnekkel. Voltaképp mindig. Mindig más van soron, váltják egymást. Izgalmas figyelni és várni, hogy mikor melyik dzsinn jön. Az álomdzsinnt nem szeretem, túl unalmas.

A könyv egy alig iskoláskorú kislány nézőpontját mutatja be egy részeges anyuka mellett. Elmeséli az ivás kezdetét, okát, jelenlegi állását. De nem ám unalmasan, mint a felnőttek látják. Hanem tarkán, élénken, színesen, játékosan. Szereti a mutert, és vigyáz rá, ha kell..

A lány kiismerte már a dzsinneket, akik olykor elrabolják a mutert, aki vicces dolgokat tesz és mond, mikor velük van.  A muternek sok barátja van, és ez nagyon jó dolog. Jól érzik magukat, szórakoztató figyelni őket.

Egy olyan világba invitállak titeket most, amit remélem, hogy sosem ismertek majd meg közelebbről. Mert bár Elekes Dóra sok humorral, izgalmasan és kalandosan ábrázolta, sajnos a valóság rútabb, feketébb. Viszont ez az izgalmas világ, ez a dzsinnekkel teli világ érdekes, és mai. Sokaknak, sőt, mindenkinek tudnia kell róla. Elekes Dóra most hozzátok szól.

Fontos viszont észben tartanotok, hogyha magatokra ismertek a lány nézőpontjából, ne féljetek segítséget kérni. Akár a „Zsófi néniktől” akár „apától”! A dzsinnek mókásak, de hosszútávon semmiképp nem élhetnek velünk.

A olvasás élményét a Csimota Gyerekkönyvkiadó támogatásának köszönhetjük.Forrás:

kep: csimota

2017 Kidsnews | All rights reserved