CORTEX Challenge – IQ PARTY


Eboss Boss (14éves) - 4 éve

Gyors vagy? Okos vagy? Vagy csak jó a logikád? Lehet, hogy fotografikus a memóriád? Vagy éppen gyorsabban számolsz bárkinél a családban? Ez mind szükséges a játékban, vagy ha szerencséd van, akár egyetlen tulajdonság is elég lehet arra, hogy te legyél a király a Cortex Challenge-ben. Ebben az aprócska dobozban egy igazán nagyszerű családi vagy baráti összejövetel játéka rejtőzik. A játékosok számát tulajdonképen csak az asztal mérete határolja be, a lényeg, hogy mindenki lássa és tapinthassa a kártyákat. Egy roppant egyszerű szabálykönyv után, amit kiolvasni körülbelül két perc, már lehet is kezdeni a játékot. A játék valójában nyolcféle észpróba, amihez a legkülönböző érzékeidre lehet szükséged. Ténylegesen legalább akkor előny a jó térlátás, mint a kiváló logika. Különösen izgalmas a gyorsaság kérdése, ugyanis a játék egyik kulcsmomentuma a „csapkodós” rész, vagyis aki tudja a megoldást, az rácsap a középen kirakott kártyára, és a leggyorsabb mondhatja a választ. Na ez elég könnyen megy át – főleg, ha nagyon szenvedélyes nyerők játszanak – egy kis harcolásba…  Persze ez még rosszabb, ha az előző körben szerinted te voltál a gyorsabb, vagy te tudtad a jobb megoldást de többiek stb stb… Őszintén? Vitatott kérdések és megoldások lesznek bőven, mivel a játék úgy van ténylegesen kitalálva, hogy mindenkinek (tényleg mindenkinek) legyen előnyös, könnyen megoldható feladata, és olyan, amit csak nagyon nehezen, lassan átgondolva tud megoldani. Tapinthatsz, logikázhatsz, megfigyelhetsz, összehasonlíthatsz, és tekerheted az ujjaid az arcod elé olyan kézmozdulatokba, amiről azt sem tudtad eddig a pillanatig, hogy képes vagy rá. Néhány feladatban viszont, ha már elég jó vagy és még gyors is tudsz lenni, szükség lesz az eszed összevakarására is. Merthogy a végén az nyer, akinek van agya!!!!

Igazán remek szórakozás, nagyobb vagy kisebb csoportban is. Igazán ajánlom hosszú estékre, unalmas utazásokra, kisebb és nagyobb társaságoknak, kicsiknek és nagyoknak.

A társasjátékozás élményét a Gémklub Kft. támogatásának köszönhetjük.

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák alkotói közösségünk írásaitForrás:

kep:kidsnews

2017 Kidsnews | All rights reserved