DoggyAndi, a magyar youtube-hercegnő


(26éves) - 4 éve

Doggy Andi a leghíresebb magyar gamer-lány, aki többek között Minecraft és Sims videókkal, valamint vlogolással szerzett hírnevet a Youtube oldalon. Közel kétszázezer feliratkozóval valóra váltotta azt, amiről sokan álmodnak, és videójátékok játszásával csinált karriert.

– Manapság mindenki Youtube sztár akar lenni, rengeteg kitartás kell hozzá és jó, ha úgy állunk neki, hogy szeretjük csinálni, és nem azért mert be akarunk futni vele. Meg persze nem árt egy jó mikrofon és egy elég erős gép, amin elfutnak rendesen a játékok és a felvevő- meg szerkesztőprogramok. – sorolja sikere alapvető kellékeit. Az általa készített tartalmak mögött valóban sok a kemény munka is. – Igyekszem minden nap feltölteni, az elkészítési idő változó, egy tutorial videó például tovább tart, mert sokmindennek utána kell nézni. Egy sima gameplay pedig hamarabb elkészül. Mindennap több órát dolgozok rajtuk. – meséli.

De vajon milyen videokat csinálna, ha nem kellene a Youtube-rendszerhez és a közösséghez igazodnia? Talán meglepő, de azt mondta:

– Szeretnék pár komolyabb témával is foglalkozni, és olyan játékokkal is játszani, amik korhatárosok, mint a GTA V.

Angol videokat azonban nem készítene. – Gondoltam rá, és más magyar videósok is próbálkoztak vele, csak nem tudom, a nézők hogyan fogadnák, lehet úgy éreznék, hogy ezzel cserbenhagyom vagy elárulom őket.

Követői nagyon fontosak a számára, örömmel megy olyan eseményekre, ahol találkozhat a rajongóival. – Szinte havonta van valami, ezért elég sokat utazok, nagyon jó hangulat van, és rengeteg ember, és hosszú sorok… olyan mintha comic con lenne. – meséli. – Érettségin a tanárok előtt is alig mertem beszélni, most meg akár több ezer ember elé is ki tudok állni lámpaláz nélkül. 2013 óta csinálom, az első párezer feliratkozó egy év alatt lett meg, most lassan elérem a kétszázezret. – mondja büszkén. Saját csatornáján a legkedvesebb videoja is ehhez kapcsolódik: – Próbálok mindig olyan videót készíteni, amivel meg vagyok elégedve, és ami a nézőimnek is megfelel, de a kedvenc videómat nem én csináltam, hanem a barátaimtól kaptam meglepetésnek a százezer feliratkozó elérésére.Forrás:

Fotó:DoggyAndi

2017 Kidsnews | All rights reserved