1 kalács szeletelve (szikkadt kalács is kitűnő hozzá)
3 tojás
1/4 dl tej 3-4 evőkanál méz ( amennyire édesen szereted)
pici vanília, ha szeretnéd, 1 teás kanálnyi őrölt fahéj
10-15 dkg vaj / margarin a sütéshez
gyümölcs, lekvár, tejszínhab, csokiszósz, karamellkrém, méz, vagy bármi más, amit te szeretsz
1.
A kalácsot normál szeletekre vágjuk.
2.
A tojást kikeverjük a tejjel, mézzel, fahéjjal és egy kis vaníliával.
4.
Megmártjuk, forgatjuk benne a kalácsszeleteket, ugyanúgy, mint a bundás kenyérnél.
5.
Végül forró vajban margarinban kisütjük, csak arra figyeljünk, hogy ne égjen meg!
6.
Tálaljuk azzal, ami tetszik, vagy van otthon, lehet az gyümölcs, lekvár, méz, vagy bármi más amit szeretsz.
Bon appétit!