Ha szeretsz önfeledten nevetni


Eboss Boss (14éves) - 4 éve

Ez a könyv hihetetlenül totálisan elképesztően parádés. Sajnos ez a mondat nem lett elég a sulis olvasónaplóm értékelő részének, és könyvajánlónak sem, pedig a véleményem ennyi.

Az egész úgy kezdődött, hogy anyám valamikor bent járt a suliban, és hazajött egy nyári feladatlistával, amit én gondosan „bentfelejtettem” az iskolai szekrényben, de így már nem lehetett kitérni a feladat útjából. Ezért nyár végén újra átolvastam a listát, hálát adva a sorsnak, hogy a lista kb. összes fiús ajánlását már évekkel ezelőtt olvastam, így nem lesz nehéz a szeptemberi olvasónapló teljesítése, plusz olvashatom, amit akarok, nem azt, amit kell. Aztán újra ránéztem a felsorolásra és a szemem megakadt az Astrid Lindgren: Harisnyás Pippi soron.

Pontosan nem tudom megmondani, mi vonzott ebben a csajos című könyvben. De aztán eszembe jutott, hogy egyszer Gábor bácsi, az osztálytanítónkat helyettesítő tanár elkezdte olvasni a Harisnyás Pippi hajóra száll című könyvet valamikor a tavalyi évben, és az akkor egészen szórakoztató volt. Így azt mondtam anyunak, ok, akkor a Harisnyás Pippi legyen, azt olvasom el iskolakezdésre. Amikor anya hazahozta a könyvet, pár nap múlva kicsit nevettünk is rajta, olyan kis vékonyka, épphogy csak több száz oldalnál. Apa meg is jegyezte, jó lett volna, ha ők is max. egy órás feladatokat kaptak volna nyári kötelező olvasmányként annak idején. Néztem ezt a sárga-kék, kifejezetten csajosnak tűnő könyvet, és rövidsége ellenére kezdtem megbánni, hogy ezt kértem. Félre is tettem, majd elolvasom címszóval. Aztán amikor a következő könyvszállítmányom késett, mert a nyaralóban dekkoltam a nagyszüleimmel és anyu csak hétvégén érkezett, vettem egy nagy levegőt, és nekikezdtem.

Olyan érzésem volt az elején, hogy félelmeim beigazolódtak…  FÚÚÚÚJJJJJ, ez egy csajos bénaság… de már nem volt visszaút. Aztán ahogy haladtam az olvasással, azt vettem észre, egyre többet kapok röhögőgörcsöt. A végére már megtelhetett volna egy teljes pohár a könnyeimmel, ami a nevetéstől csordult ki. Na ezért ajánlom mindenkinek, aki már tud olvasni és szeret önfeledten nevetni.Forrás:

kidsnews

2017 Kidsnews | All rights reserved