Könyvheti menü betűfaló-módra


Orbók Réka (22éves) - 4 éve

Ha kíváncsi volnál, miket olvastunk a nyáron, és honnan merítettünk ötletet, milyen könyveket érdemes bújni még az ősszel, ezennel leleplezem a kincset érő forrást… A nyáron immár 88. alkalommal, idén is megrendezésre került ugyanis az Ünnepi Könyvhét, ami az olvasás mellett önmagában is egy újabb tökéletes program a könyvek szerelmeseinek.Nekem ez volt a harmadik év, hogy kinéztem, tavaly barátnőkkel, idén pedig egyedül jártam végig a könyvbirodalmat.  Tapasztalatból mondom tehát, hogy évről évre hozza a szintet, és összehasonlíthatatlan bármilyen más eseménnyel, főleg a hangulata…

Ami talán a legjobb, hogy mindig rengeteg programmal készülnek a kilátogatóknak, így egyedül sem unatkozhat az ember. Voltak bőven idén is dedikálások, interjúk a különböző kiadók/boltok főbb íróival, ünnepélyes megnyitó és hatalmas kedvezmények mindenhol. Idén nem egy-két könyvet kerestem hanem vártam, hogy a könyv találjon meg és ragadjon magával. Az a két könyv pedig, amit a legtöbb pulton láttam, legalábbis ami felhívta magára a figyelmem, a 30 nappal a világvége előtt című regény, melyet egy igen fiatal, mindössze 22 éves fiú, Király Márk írt, valamint a Kéjutca Munk Veronikától.

Ezek mellett pedig állíthatom, hogy az esemény sztárja Lakatos Levente volt, akinél hatalmas sor gyűlt össze dedikálásnál, és több órát képesek voltak várni a rajongók egyetlen aláírásért.De akik a történelmi könyveket kedvelik jobban, azoknak is kedveztek, ugyanis a Gold Book standjánál főleg ez a kategória volt jellemző a kötetekre.

A fiatalabbaknak pedig, akik az ifjúsági könyveket szeretik, a Könyvmolyképző pultja volt a tökéletes választás. Ott mindent megtaláltak szerelemtől elkezdve a fantasztikus történeteken keresztül az utópiákig.Volt egy teljesen gyermek szekció is, ahol főleg gyermekkönyvek, színezők, és hanganyagok várták a kisebbeket (pl. a Central KK jóvoltából), és én is itt találtam egy manga- és képregényárus pultot a Fumax Kiadótól.

Akik pedig nyelvet szeretnének tanulni azoknak a Libra Books volt a jó választás, ahol mindenféle sikerkönyveket lehetett venni különböző nyelveken, vagy a Maximum Kiadó, ahol érettségire felkészítő köteteket, hanganyagokat is beszerezhettünk az ifjúsági regények mellett. Ezek mellett persze az útikönyveknek, térképeknek is szentelt egy standot a Cartographia, vagy akár az Antikváriumnál is körülnézhettek azok, akik olcsón régi könyveket kerestek.

Egy szó mint száz, mindenki megtalálhatta a neki tetsző könyveket, érdekes programok, interjúk, dedikálások és a fantasztikus hangulat mellett.Aki pedig lemaradt volna róla, az ne keseregjen, mert az Ünnepi Könyvhét jövőre is megrendezésre kerül majd, ez csak még egy ok, hogy jobban várjuk a tanév végét

 2017 Kidsnews | All rights reserved