Mosolyka-Te döntesz


Bobo12 (22éves) - 4 éve

Régóta a kívánságlistámon várta türelmesen, hogy végre elsétáljak egy könyvesboltba, magamhoz szorítsam, és el se engedjem addig, míg az utolsó betűt el nem olvastam.

Nos, végre megtörtént, és beszámolhatok róla, mert erről nektek is tudnotok kell!

Egy meglepően nagy méretű könyvet tart kezében az olvasó, ha leveszi a polcról, ám ami mégis a legszembetűnőbb, az a színek világa a borítón. Merthogy a szürke alapon kiszúrja az ember szemét egy türkizkék nagy kör, benne a „Te döntesz” felirattal. Én már ismertem az írónő rendkívül figyelemre és tiszteletre méltó élettörténetét, így tudtam nagyjából, mit várhatok el a könyvtől, de aki esetleg nem ismerné:

Hozleiter Fannyi egy gyönyörű, életvidám, fiatal kiscsajszi… kerekesszékkel. Krónikus gerincvelői izomsorvadásban szenved, születése óta. Tudjátok mit tesz ő önmarcangolás helyett? Feláll! Na, nem szó szerint, még(!) De rendkívüli akaraterővel küzd, hogy ez végre megtörténjen. Ebben a könyvben vicces és megható pillanatokba enged betekintést Fanny, kendőzetlen őszinteséggel. Elmeséli, milyen a világ az ő szemszögéből, és megtanulhatod általa, hogy mennyi mindened megvan, és mi mindenért kéne minden nap hálát adnod. Például van két egészséges lábad, ez már jó kezdet, nem? 😊

Nem áll tőlem távol, hogy utazáskor is hordom magammal az éppen aktuális könyvet, amit olvasok. Ebbe annyira belemerültem néhol, hogy a buszon kapcsoltam, hogy hangosan nevetek Fannyval. Volt olyan pillanat is, nem tagadom, ahol ömlöttek a könnyeim, mint a záporeső, de ilyenből jóval kevesebb volt. Annyi mindent kaptam ettől a könyvtől, hogy nem is tudnám hűen kifejezni pusztán szavakkal. Ezt éreznetek kell! Olyan életkedvet varázsol, még annak is, aki alapból egy energiabomba és életvidám, mint például én, hogy bármire képesnek érzem magam utána. Kedvet kaptál? Akkor Te is sétálj el a legközelebbi könyvesboltba és ragadd magadhoz a könyvet! Hidd el, nem fogod megbánni! 😊Forrás:

Fotó: kiadó

2017 Kidsnews | All rights reserved