Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 140 g sűrített paradicsom vagy 1, 1 ½ l. paradicsomlé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg parmezán
- 2 ek. olívaolaj
- 1,5 ek. liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom
- sóízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 15-30 perc.
- Egy fazékban 2 evőkanálnyi olajat melegítünk
- rádobjuk a 1,5 evőkanálnyi lisztet, ezt folyamatos kevergetés mellett kicsit „megfuttatjuk” legyen homogén a masszád, és piruljon, barnuljon egy kicsit a liszt.
- A paradicsomokat 4-5 felé szeletelve belerakjuk (a zöldjét és csumáját távolítsd el előtte).
- Kevergesd össze alaposan, fedd le és várj amíg levet enged a paradicsom.
- Majd összeturmixoljuk egy botmixerrel vagy robotgéppel.
- Mehet bele a vöröshagyma, elég két fél részre vágni nem kell apróra, majd belenyomjuk a fokhagymát és a fél csomag bazsalikomot. Ezzel a leves kb. kész is 😊
- Még 15-20 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, a végén a hagymát viszont érdemes kiszedni a levesből.
- Miközben fő a levesünk, a megmaradt bazsalikomból egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.
- Parmezánt lereszeljük
- A levest kiszedjük, megszórjuk a parmezánnal és bazsalikommal.
buon appetito!