Yonder: The Cloud Catcher Chronicles


Szöllösi Kristóf (25éves) - 4 éve

A Yonder: The Cloud Catcher Chronicles egy kifejezetten kedves, békés játék, tele tartalommal és felfedeznivalókkal, ami remek választás lehet bárkinek, hiszen ebben a világban gyakorlatilag akármelyik korosztály el tud veszni akár suli, vagy éppen meló után pár órára. A gyönyörű grafika és a lágy zene tökéletesen kiegészíti a főképp a felfedezésre építő játékmenetet, a csomó mellékküldetés és egyéb tevékenység pedig gondoskodik arról, hogy a főbb küldetések végigjátszása után se kelljen unatkoznunk.

A játékban egy névtelen utazót alakíthatunk, akit még kiskorában elvittek a szülei Gemea földjéről, most pedig úgy érzi, kész visszatérni oda. Csakhogy az egykor festői szépségű szigetet megtámadta a rontás, és az áthatolhatatlan lilás köd ott vár ránk mindenhol, hogy megnehezítse az életünket. Innentől kezdve a főbb küldetésszál adott: meg kell tisztítanunk Gemea földjét, és helyrehozni azt, ami a múltban elromlott.

Hogy ezt megtehessük, tündérek segítségére lesz szükségünk, akik fel tudják oszlatni a ködöt. A legtöbbjüknek az is elég, ha megtaláljuk őket, és már jönnek is velünk, azonban előfordulhat, hogy valamilyen küldetést kell teljesítenünk, hogy elnyerjük a bizalmukat. Minél több tündér kísér minket, annál masszívabb ködfelhőket tudunk a segítségükkel feloszlatni, így érdemes minél hamarabb minél többet összeszedünk belőlük.

De ha esetleg beleununk a főküldetésekbe, akkor se kell félnünk, hiszen a fejlesztők rengeteg egyéb lehetőséget pakoltak a játékukba. Építhetünk farmot, ha kedvünk tarthatja, tanulhatunk szakmákat, gyűjthetünk macskákat, ültethetünk fákat, kereskedhetünk a helyiekkel, szelídíthetünk állatokat vagy egyszerűen csak barangolhatunk a szigeten rejtett kincsek nyomát kutatva.

Mindezt pedig remekül kiegészíti a kicsit meseszerű, kicsit rajzfilmes stílust képviselő grafika, ami nagyon kedves, barátságos, ugyanakkor pedig kifejezetten látványos is. Ráadásul a Yonderben nem csak a napszakok és az időjárás változnak dinamikusan, hanem az évszakok is, így lehetőségünk lesz megcsodálni a tájat tavasszal, nyáron, ősszel és télen egyaránt.

Némi üröm lehet az örömben, hogy a fejlesztők néha kicsit átestek a ló túloldalára, ami a vándorlást és egyes szakmák kitanulását illeti. A gyorsutazás hiánya jelent némi gondot (bár ez így nem teljesen igaz, hiszen egymástól távol lévő, fix pontok között teleportálhatunk), hiszen akármilyen szép a környezet, hosszabb távok lesétálása még így is unalomba csaphat át. A szakmák közül pedig a kőművesség tűnhet kicsit döcögősnek, hiszen rengeteg követ igényel, amit összeszedni nem két perc.

De ezek tényleg csak ritkán előbukkanó, apró kellemetlenségek, a játékélményen olyan sokat nem rontanak. Összességében tehát ki lehet jelenteni, hogy a Yonder egy nagyon eltalált játék lett. Igaz, a sok vándorlás néha már-már unalmasnak hat, egyes szakmák kitanulása pedig hosszú és monoton gyűjtögetést követel meg, de ezeket a pillanatnyi gyengeségeket bőségesen tudják ellensúlyozni a játék pozitív tulajdonságai. Érdemes hát belevágni, hiszen alsó hangon is több mint tízórányi színes, vidám kaland vár ránk Gemea szigetén.Forrás:

kep:kidnews Szöllösi K.

2017 Kidsnews | All rights reserved