7 tipp a fűtési szezonra


kidsnews (127éves) - 4 éve

A mínuszok beköszöntével elindult a fűtési szezon is. Minden évben nagy fejtörés a családoknak, hogyan is lehetne spórolni, egy kicsit lefaragni a fűtésszámlából. Adunk hét egyszerű tippet, ami hozzásegíthet a célod eléréséhez.

1,

Excel táblában vagy más módon tartsuk nyilván a fogyasztási adatainkat, és értékeljétek ki ezeket a számokat az előző év hasonló időszakához, vagy az előző időszakhoz képest.

2,

Ha hőtárolós bojler, cirkó vagy más melegvíz rendszer termosztátját állítsuk be 40- 42 şC-ra, és csak akkor vegyük feljebb, ha valamiért ennél melegebb vízre van szükségünk. Mert  a nagyon felforrósított vízhez használatkor hideg vizet keverünk, nem érdemes ennél melegebbre állítani, mert kárba vész a hő egy része. Ráadásul a különösen forró vízben erőteljesebb a vízkőképződés.

3,

Érdemes minél többször elhúzni a vastag függönyt és lehúzni a redőnyt, mert ezzel szigeteljük az ablakot. Ha nincsen növény vagy kis kedvenc, akkor a nappali távollétünk idejére is érdemes megtenni ezt.,

4,

Zárd be a  hűvös fűtetlen, szigetelés nélküli szóbák ajtaját

5,

Ha süt a nap, húzzuk el a függönyt. érdemes lejjebb venni a fűtést is a napsütötte szobákban.

6,

Ha eléggé párás a levegő,  az alacsonyabb hőmérséklet  melegebbnek tűnik.  Tegyünk enyhén sós vízzel telt edényt a radiátor mellé, vagy használhatunk párologtató készüléket is. Tartsunk 50-60%-os páratartalmat a lakásban, így jobban érzed magad.

7,

Ha napközben nem vagyunk otthon, érdemes 3-5 °C-kal alacsonyabbra állítani a hőmérsékletet.2017 Kidsnews | All rights reserved