Add el, amire nincs szükséged!


kidsnews (127éves) - 4 éve

Mielőtt belecsapnánk a valódi pénzügyekbe, lesz még egy fontos dolgunk. Biztos vagyok benne, hogy mind remek kis hangyák vagytok, és nem tücsökként tengetitek mindennapjaitokat. Csak éppen a mese arról már nem szól, hogyan kell egyre nagyobb és nagyobb teret, cuccot rendbe tartani a hangyának, azért mert nem tud megszabadulni attól a rengeteg dologtól, amit felhalmoz egész évben!

Igen-igen, mindannyian imádjuk a megszerzett dolgainkat, ezzel nincs is semmi baj. De most őszintén!  Mennyi kinőtt, megunt cuccod áll otthon a szobádban? Rengeteg játék, amivel már nem tudsz mit kezdeni. Igaz?

Itt az idő, hogy rendszerezz, csomagolj és legfőképpen add el, amire nincs szükséged!

Amihez tényleg kötődsz, rakd el, de ha ez nagy zsáknál több, szelektálj újra! Egyeztess a család többi részével, kinek mire van / lesz még szüksége. Aztán keresd elő anyuval a blokkokat hozzájuk (ha még megvannak), és mehet a fotózás.  Az adok-veszek oldalakon ugyanis a cuccaidat is a képek fogják eladni. Ezért érdemes betartani egy-két szabályt:

  1. A kép ne legyen homályos
  2. túl sötét
  3. alacsony felbontású.
  4. Szerintem jobb a természetes fény,
  5. Sima semleges, de a fotózott tárgytól elütő színű a háttér.
  6. A cuccot tisztítsd le rendesen, úgy fotózd!

Nézz körül az oldalon, hogy a dolgaidhoz hasonló termékeket mennyiért adják mások. Itt érdemes figyelni a minőségre az ár kitalálásához (szempont pl., hogy mennyire használtad el, hogy eredetileg milyen minőségű és márkájú volt a termék, és bizonyos esetekben az is dob a dolgon, ha megvan még az eredeti csomagolása, esetleg garanciajegye…) és annak megfelelően árazd be, én mindig a közép szintre törekszem, kivéve, ha lényegesen jobb állapotban van az enyém, ebben az esteben fölé árazok a piacnak. 😉

Érdemes minden infót megosztani a holmidról, különben egy rakat felesleges kérdésre kell majd válaszolni. Ilyen a méret, a kor, a szín, a darabszám, hogyan tudod postázni, stb. stb.

Ha mindez megvan, és a szüleid is beleegyeztek (erre az értékesebb holmiknál bizony szükség lehet, mert az adásvétel szerződéskötésnek számít, amit kiskorú önállóan nem köthet), nyugodtan válj meg a nem használt cuccaidtól.c,Forrás:

kép:pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved