Amire még Geronimo sem számítana!


kidsnews (127éves) - 4 éve

Egy mexicoi városka szeptember végén nyilatkozatban adta hírül, hogy a városban nem számottevő méretű haleső esett. Közleményükben azt írták: szemerkélő esővel kísérve kisméretű halak hullottak az égből a tengerparti városra.

A jelenség valóban nem gyakori, de régóta tapasztal  már ilyet az emberiség. A tudományos magyarázat szerint egyszerű tornádók szívóhatása révén kerülnek halak a levegőbe, hogy aztán távolabb kipotyogjanak a forgószélből.

Nem ez az első eset, amikor az emberek ilyen vagy ehhez hasonló furcsa esőket éltek meg. Christian Oneto Gaona és barátai 2007 áprilisában, délután 3 óra környékén, a San Bernardo-hegyre autózva pókokat vettek észre a földön, ahogy haladtak. A viharosnak nem mondható felhős égből szabályos pókeső kezdett aláhullni. A pókok esésük közben összefüggő hálót fontak, így alkotva a semmiből érkező felhőket. A jelenlévők azt hitték, valami sci-fi film forgatás közepébe csöppentek.  Hál’ Istennek több fotót is készítettek, így mi is láthatjuk ezt a félelmetes látványt.

De hallottunk már véresőről Kolumbiában, 2009-ben zseléeső esett Skóciában. Volt már féregeső az USA-ban, kétségbe ejtve ezzel többek között a helyi rendőrséget is. Természetesen ebből az összeállításból sem maradhat ki Oroszország, ahol szivárványhó hullott 2007 februárjában, körülbelül 1400 kilométerre Moszkvától. A tartomány keleti részén narancssárga, míg nyugatra sárgás és zöldes színű hó hullott, nyilván a fehér hóhoz szokott szem számára kissé szokatlan színezetet adva a tájnak.  Az orosz hírügynökség résen volt, és tájékoztatása szerint a hó nem tartalmazott egészségre veszélyes anyagot, de azt nem árulta el, mi festhette meg a hópelyheket.

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved