Bexi-sorozat


Papp Júlia (16éves) - 4 éve

Főhősnőnk, Budai Rebeka (Bexi) egy átlagos tizenhét éves lány és egy híres énekesnő szerepei között ingadozik. A család neki nem csak az édesanyját és testvérét, hanem Körtét, a zenei menedzserét, a Fogd Be Aszád formáció tagjait, Kemált, a török szomszédot a baklaváival együtt, Antit, a hegedűs barátját, Daniellát, a százötven káromkodás per mondat barátnőjét, és végül, de nem utolsósorban Nagy Márkot is jelenti. Ők nem csupán csak zenei közreműködők, nem csak statiszták Bexi életében, hanem mindegyikük egy-egy főszerepet kap. De a főhősnő mellé rendeltetett szőke herceg szerepét mégiscsak Nagy Márk kapja, hiába küzd Nádor Geri a volt szerelméért.

Ezek a könyvek mind tükrei a kivetített valóság kacifántosságának és becsapásának. Minden szavából sugárzik az a figyelmeztetés, hogy ne higgy a szemednek! Mert a bulvárvilág megtehet mindent, azt mond a hírességekről, amiből pénzt lehet csinálni, és ez sajnos korántsem egyenlő a tömör igazsággal. És ha az ember túllép az egészséges határon, akkor bizony átveszi felette az irányítást a bulvárvilág, és onnantól nincs megállás, az összes lámpa zöldre vált a sorsod uralása felett. Az tart kézben, akinek éppen megéri, majd továbbpasszol, mint egy strandlabdát.

Egy idő után viszont elkezd kopni a rád festett szivárvány, és ahhoz, hogy ne ejtsenek vízbe, fel kell kelteni az egyre gyorsabban apadó közönség figyelmét valamivel – illetve inkább bármivel. Itt van az első – és egyben egyetlen – útkereszteződés, ahol magadnak kell tenned a magad sorsa érdekében. Ha ügyes vagy és talpraesett, akkor csinálsz valami irdatlan hülyeséget, amivel magadra vonod a majmok figyelmét, akiket követnek a buta, majd kevésbé buta és legvégül a magukat értelmesnek valló emberek is. Így eléred, hogy valaki újrafesse a szivárványodat, hogy valaki csillámporba hengergessen és lefújjon hajlakkal, hogy tovább tartson a csillogó külsőd. Ellenben, ha nem vagy rafinált, és nem tudsz elég figyelmet szerezni, akkor talán örökre a süllyesztőbe kerülsz az összes hozzád hasonlóan eldobott, lekoptatott, kidurrant ex-celebbel együtt. És az a nagy büdös helyzet, hogy ebből a gödörből csak és kizárólag egy barát, egy igaz barát tud téged kihúzni. Aki megtesz érted mindent, aki félreteszi az érzéseit, csak hogy te végre újra felszínre törhess. Na, egy ilyen barát mellett minden lehetséges.A bökkenő itt viszont kissé túlkomplikált az alapesethez viszonyítva, ugyanis Nagy Márk mellett az élet mindennek nevezhető, csak egyszerűnek nem. Mert Nagy Márk, az Nagy Márk. Nem oszt, nem szoroz, hanem cselekszik. Hol helyesen, hogy kevésbé helyesen, hol kifejezetten helytelenül, de egy biztos: nem gondolkodik sokat. A lazasága, a nemtörődömsége úgy vonzza az embereket, mint a molylepéket a felkapcsolt lámpa. Rajzanak körülötte a katicák, a muslincák, a legyek, és még ki tudja milyen csodabogarak, de az egyetlen pillangó Márk életében Bexi, aki ugyan gyakran a sarokból, de mindig figyeli őt, és színes szárnyaival biztonságot adó burkot tesz köré, ha szüksége van rá. És amikor lehull a féltés burka, Nagy Márk és Bexi akadálytalanul hasítanak életük közös sínén…2017 Kidsnews | All rights reserved