Itt még Billy a kölyök is alul maradna


Tigirl (16éves) - 4 éve

A Colt Express egy nagyszerű stratégiai játék, amelyet kártyákkal és bábukkal kell játszani.
Mint az a nevéből is kiderül, ez a játék egy vadnyugati vasútvonalon játszódik. Cowboyok, úri hölgyek és indiánok küzdenek meg a kitüntetésért, hogy ők lehessenek a vadnyugat leggazdagabbjai. Amíg a Colt Express robog, garantált az izgalom!
Minden játékosnak más-más különleges képessége van, amiket a játék során lehet kihasználni. Ügyesen kell taktikázni, hogy a játék végén, Te büszkélkedhess a legtöbb kinccsel!


A játékosoknak vannak töltényei és akciókártyáik, mindegyik szolgálhatja az előrejutásukat, de ugyanígy a hátrányukat is. A játék első felében sorban pakolgatjuk a kártyákat, és utána jön a csavar: le kell lépni az akciókat. Amikor ez a fázis van érvényben, akkor kell eldöntenie a játékosnak, hogy merre lép, így senki sem tudhatja előre pontosan, hogy mit csinál a másik! Először fejben kell lejátszanod a saját, és a többiek lépéseit is, viszont vannak titkos körök, amikor kizárólag a saját akcióidat ismered, így csak találgathatod az ellenfeleid döntéseit!
Nekem személy szerint nagyon tetszik a játék grafikája, ugyanis a bábukat egy nagy mozdony-maketten kell léptetni. Ezt nem két perc összerakni, de a látvány megéri. Egyébként a szabálykönyv elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet, de igazából nem az. Érdemes játék közben olvasni, mert úgy könnyebb megérteni.
Nagyon izgalmas, nagyon jó játék, ajánlom mindenkinek, aki szereti a rövid (max. 40 perces) stratégiai játékokat!

 

A társasjátékozás élményét a Gémklub Kft. támogatásának köszönhetjük.2017 Kidsnews | All rights reserved