Cuphead


(26éves) - 4 éve

Hosszú várakozást követően, egy igazán egyedülálló élménnyel ajándékozta meg a közönséget az idei év egyik legnagyobb indie siker játéka a Cuphead.
Nem mondok újat ha az egekig magasztalom a játék grafikáját ami egyértelműen a legnagyobb erőssége. A képi világa a harmincas, negyvenes évek klasszikus rajzfilmes stílusát idézi, láthatóan a rajzolás és az animáció rengeteg kemény munkát és törődést igényelt a fejlesztőktől amiért már magában hatalmas elismerést érdemelnek. Minden képkocka igazi kényeztetés a szemnek, amit az autentikus zene tökéletesen kiegészít.


A játékmenet olyan nintendo klasszikusokra emlékeztet mint a Contra, a Mega Man vagy a Metroid, vagyis hősünk egy 2d-s térben ugrálva áraszt lövedék esőt az ellenségeire.
A nehézség szintén azt a kort idézi amiben a játékok több kihívást jelentettek mint manapság és ezt sok kritikus negatívumként jegyezve, újra élesztve a vitát a gamer közösség és a játék újság írók között, miszerint “jó játékosnak kell lenni ahhoz, hogy komolyan vehető véleményt írhasson valaki egy játékról”.
A nehézséget nem könyvelném el se pozitív se negatív tényezőnek, de hangsúlyoznám, hogy aki arra számít, hogy pár óra alatt végig szalad a játékon, hogy kiélvezze a történetet és a gyönyörű, változatos animációt az hamar egy falba fog ütközni.

A legtöbb pálya igényel némi türelmet és gyakorlást, de a bele fektetett energia annál kifizetődőbb érződik amikor sikerül végre túljutni egy nehéz szakaszon.
Az egyetlen igazi negatívum amit fel lehet hozni a Cuphead ellen az a co-op mód vagyis amikor egy barát társaságában vesszük fel a harcot, a látvány rendkívül mozgalmas és a második játékos jelenléte túl zsúfolttá teszi a képernyőt.

A jelenlegi 20 dolláros árért mindenkinek javasolni tudom aki egy kihívásokkal teli egyedi stílusú játékra vágyik.Forrás:

microsoft.com

2017 Kidsnews | All rights reserved