Dab, az új őrület.


Naan (17éves) - 4 éve

Ki ne ismerné mostanság az egyik legelterjedtebb táncmozdulatot? Tudod, térd behajlít, az egyik kezed kinyújtva, a másik pedig behajlítva az arcod előtt, amire ráhajtod a fejed! Ez a DAB!

De hogy kezdődött? Az első dabet Arisztotelész feljegyzéseiben találha… Na, jó! Nem teljesen! Először Skippa da Flippa, atlantai rapper How Fast Can You Count It című számának videóklippjében jelenik meg ez a mozdulat. Ez a videó ˝csak˝ 137 000 megtekintésnél tart, de akkor mégis, hogy lett ilyen híres?

Hát, egy kis ˝segítséggel˝. Sok híresség kezdte el használni ezt a mozdulatot menősége kimutatására.

Az első, aki még 2015. októberében, nagy közönség előtt ˝táncolta˝ el ezt, az LeBron James amerikai kosaras volt, aki egy NBA meccs előtti melegítésen döntött úgy, hogy ˝Miért ne?˝. Aztán persze jött a többi nagy név. Énekeseken, politikusokon keresztül sportolókig mindenki dabelt.

Hillary Clinton, amerikai elnökjelölt, Emmanuel Macron, francia elnök és még Uhuru Kenyatta, Uganda elnöke is kipróbálta ezt, az akkor még új trendet. A labdarúgók is beszálltak a trendbe, először is a focivilág legmenőbb arca, a Manchester United francia középpályása, Paul Pogba, aki bele is nyíratta a hajába a mozdulatot. Rajta kívül még akkori csapattársa, Paulo Dybala is használta gólörömként és még sorolhatnánk a dabelőket.

És persze, ha a híres emberek csinálnak valamit, az hamar átterjed a fiatalokra. Innen lehetséges, hogy ha egy iskola folyosóján körülnézel, biztos látsz valakit, aki épp úgy néz ki, mintha tüsszentene. Tehát ezentúl egy matek témazáró ötös, egy nagy poén, egy tesi órán lőtt gól után jöhet egy DAB!Forrás:

kép: commons.wikimedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved