„Passzoljon a szőre a blúzomhoz…”


Tigirl (16éves) - 4 éve

Szinte az összes lány és nő életében fontos szerepet játszik a divat. Persze a trendek követése igazán mókás is lehet, például a divatállat tartása. Azonban fontos, hogy átgondoljuk, hogy illik-e az életkörülményinkbe, ne csak a kedvenc nadrágunkhoz. E heti cikkünkben erről kérdeztük Dr. Tóth Klaudiát.

A doktornő mit érzékel a divatállatok tartásából?

Bizonyos időszakokban több állatot hoznak be egy fajtából. Persze nem mindig az új trendekhez van köze, mert például tavasszal és nyáron több a kiskutya, kiscica a rendelőben, mint télen, de ez a fajta szezonalitás inkább a betegségek gyakorításában mutatkozik meg (pl nyáron a toklász, vagy karácsonykor a hányás-hasmenéses betegek). Viszont volt már rá példa, hogy egy-egy filmet követően indult el egy divathullám. Ilyen volt a Man in Black esete is, a film után nagyon sok mopszot vásároltak. Egyébként a divatállat-tartás nem új dolog, mert régen is mindenkinek volt egy “Rex”nevű németjuhászra.

Most inkább az egzotikus állatok (mint degu, kígyó, kaméleon) száma nőtt meg ugrásszerűen, de egyre többet költenek az emberek a kisrágcsálókra, hörcsögökre is. Viszont vannak olyan fajok, amelyek szinte teljesen eltűntek az állattartók köréből, mert például dobermann a 90-es évek egyik leggyakoribb fajtája volt, ma már ritkán téved be 1-1 a rendelőbe.Forrás:

Kép:pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved