1 l tej
40 dkg finomliszt
4 db tojás
10 dkg olvasztott vaj
40 g cukor
1 csipet só
pici reszelt citromhéj
Elkészítés:
1.
A tojásokat egy csipet sóval jó habosra verjük.
2.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat.
3.
Tovább kevergetve szép lassan hozzáadagoljuk a tejet is, végül akkor lesz jó, ha csomómentes, és egységes állagú.
4.
Ezt követően jöhet bele az olvasztott vaj és a citromhéj.
5.
Enyhén kivajazott/olajozott palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.
Töltelék ötleteid biztosan neked is vannak ezrével, de itt van azért néhány, ami egy kicsit más:
Csokoládé-banán töltelék:
A palacsintát megkenjük csoki öntettel, rá a banánkarikák, összehajtogatjuk, és máris fogyasztható.
Epres-túrós töltelék:
25dkg túró
1 vaníliás cukor
1dl tejföl
méz ízlés szerint
eper
A palacsintát megkenjük túrókrémmel, eper, összehajtogatjuk, és már falhatjuk is.