A fekete karikát hagyjuk meg a pandáknak! 


kidsnews (127éves) - 4 éve

Az önjelölt sminkesek világát éljük, így a hétköznapi sminktől a hollywoodi sztárok legütősebb Instagram sminkjéig mindent kipróbálhatunk már otthon. Nem árt óvatosnak lenni. A legújabb trendek ugyanis olykor visszataszítók, néha egyszerűen túlzóak – de még ha szépek, sem állnak jól mindenkinek, ezért fontos a sminkeket a saját vonásaidhoz alakítani.

A fekete karikát hagyjuk meg a pandáknak!

Nagyon ritka az az eset, amikor tényleg jól mutat egy teljes, vastag – és ebben az esetben csakis füstös – szemsmink. Legyen az egy estély vagy egy éjszakai buli – de semmiképp nem nappali smink.

A szemek kihúzása gyönyörűen kiemeli a tekintetet, ami fontos, de felejtsd el egy életre az alul-fölül vastag, fekete ceruzavonalat. Ha a tekinteted optikailag nagyobbítani szeretnéd, alul félig, maximum egy harmad hosszig húzd ki a szemed fekete szemceruzával vagy tussal. Fölül szintén figyelj a mértékre! Elég egy belül elvékonyodó kis vonal, egészen a szempillák tövében, amolyan szinte nem is látszik, mégis szebbé tesz típusú. Ha tussal cicás véget húzol, mindig fölfelé íveljen, és ne legyen túl hosszú. A megfelelő – alkalmi – make-up nélkül ugyanis inkább közönséges egy túlhúzott cicás szem, mint szép.

Tilos – a piros

Persze, nem tilos, sőt, bomba jól tud mutatni egy piros vagy egyéb élénk rúzs, de a megfelelő korosztályon és a megfelelő helyen, időben. Suliba, hétköznapokra válassz egy szolidabb színt, egy szájfényt, hiszen ezekből is óriási választék van. Az erős színek a fiatal vonásokon inkább mutatnak furcsán, mint előnyösen! Ami pedig még alkalmi viseletnél is fontos: Válassz! Vagy a szemed, vagy a szád hangsúlyozd, de semmiképp ne mindkettőt.

Természetes pír kontra bohóc foltok

Tengernyi színű pirosító, bronzosító érhető el már drogériákban is, a használatuk sem igényel különösebb szaktudást vagy kézügyességet. Mégis látni a metrón, az utcán, sulikban és bulikban csajokat, akiknek két nagy rózsaszín vagy épp narancssárga folt uralkodik az arcukon, nélkülözve minden természetességet. Pedig lehet, hogy a szín jó. Csak épp nagyon sok! Ezek a termékek nem igényelnek többet egy-egy leheletnyi simításnál. Ha felvitted a pirosítót az ecsetre, egy kicsit ütögesd le a kézfejeden, és határozott, finom mozdulatokkal vidd fel a két orcádra. Indulás előtt mindenképp nézd meg természetes fényben is a kész sminket, így láthatod, nem estél-e bohócos túlzásokba! A bronzosítóval, árnyékolással is óvatosan, könnyen kelthet ugyanis koszos hatást, ha túl sok vagy nincs szépen eldolgozva.

Az arany középút szőrszálai

Az arc elsődleges kerete a szemöldök, és szerencsére a kilencvenes években dívó egyszálas és Greta Garbo-íves verziót már kinőtte a trend, de a mostani bozontok is erős túlzások tudnak lenni. Ez a trend ugyanis a természetességet célozta meg – ami egy jó irányelv. De amikor előkapod a szemöldökzselét, jusson eszedbe, hogy a szemöldököd gyárilag természetes! Egy ügyes kozmetikus minimális kellemetlenséggel egyeli ki neked a kósza szálakat, anélkül, hogy beleszedne. Ehhez pedig már te magad is igazíthatod később könnyedén. A szín mindig egy, maximum két árnyalattal legyen sötétebb, mint a hajszíned, és ne felejtsd el, amikor épp az aktuális divat sűrű, sötét szemöldökét festenéd fel magadnak, hogy ami karakteresebbé, erőteljesebbé teszi a vonásokat, elvonja a figyelmet a szemekről, és keményít a tekinteten. Ha még ezek után is vad, sötét bozontra vágysz, legalább tarts mértéket.

Kis Lilla Szakértő-Ilcsi referencia kozmetikusForrás:

Kép: janeiredale.com

2017 Kidsnews | All rights reserved