Kanári – szigetek


Tigirl (16éves) - 4 éve

Ha azt mondom, Kanári-szigetek, biztosan mindenki egy kicsi, sárga madárkára asszociálna. (Mellesleg a Kanári-szigeteknek semmi köze a kanárihoz.) Mi most nem a turistaparadicsomba kalauzoljuk el az olvasót, hanem azoknak adunk tippeket, akik egy „kanári – szigetben” élnek Dr. Tóth Klaudia segítségével. Meg azoknak is, akiknek egy-két madárkájuk van.

A hullámos papagáj mellett a kanári a leggyakoribb hobbiból tartott madár. A kanári nagyon társaságkedvelő állat, és akkor a legboldogabb, ha fajtársaival nagyobb csoportot alkothat. Épp ezért legalább párosával szükséges tartani.

Mit ehetnek, és mit nem?

Ehetnek ők sokfélét: kölest, dióbelet, mogyorót, magkeverékeket. Ha szeretnénk, adhatunk nekik lágyeleségként kenyeret, rovarlárvákat. Viszont óvakodnunk kell a tejtermékektől és a hagymaféléktől! Ilyet nem szabad enniük.

Milyen kalitkára és berendezésre van szükségük?

Először is ki kell választani a megfelelő kalitkát: ne legyen túl kicsi. Egy ülőhíd viszont mindenképpen kell nekik, egy kis repüléssel egyetemben. Hogy ezt hogyan oldja meg a gazdi, az tőle függ. Ki lehet neki alakítani egy kis röpdét, de az is megoldás, ha néha elengedjük kicsit repkedni.Forrás:

Kép:

 

2017 Kidsnews | All rights reserved