Mozdulj Gamer


kidsnews (127éves) - 4 éve

Ha volt olyan nap amikor nem akartam kirándulni menni, akkor az az október végi szombati nap lett volna, hiszen orkán erejű szél és a soha véget nem érő eső volt a menü.

Ami mégis meglepett, hogy ezen a napon mégis gamerek (professzionális szinten játszó, számítógépes játékos) hadával találkoztam a budapesti Normafánál, hogy az élőben történő chatelés mellett együtt sportoljanak, mozogjanak, a Mozdulj Gamer októberi rendezvényén.

A mozgalom mögött az ország legnagyobb gamer rendezvénysorozata, a PlayIT, és a legnépszerűbb gamer magazin, a GameStar áll – ehhez névadó szponzorként a Chio is csatlakozott.

Célja egyébként, hogy egészséges életmódra ösztönözze azokat a játékosokat, akik szabadidejük jelentős részét a digitális világnak szentelik. Az elmúlt évben volt már buborékfoci bajnokság, falmászás, lasertag, csocsóbajnokság, céllövés, mászófal, gokartverseny, számháború és vízibicikli verseny is.

A szervezők elmondták,  a közös programok arra is alkalmasak lehetnek, hogy lerombolják azokat az előítéleteket, amelyek igazságtalanul ezeket a szemlátomást teljesen fitt és életrevaló fiatalokat gyakran körülveszik.

Ezek a mozgást preferáló, havonta megrendezésre kerülő rendezvények egyébként az előzetes regisztráció ellenére teljesen ingyenesen látogathatóak. A házigazda szerepét egy-egy ismert youtuber, gamer, blogger látja el, ezzel igyekeznek minél emlékezetesebbé tenni ezeket a találkozókat a sportolásban is példát mutatva a közösségnek.

A mai gamer bizony nem kocka, nem beszél furcsa érthetetlen nyelven, szemmel láthatóan nem pizzán és legfőképpen nem a mama pincéjében él.

A fentieket az is bizonyítja, hogy a rendezvénysorozat újabb állomásán a Normafánál, a farkasordító hideg és a 40-50 kilométeres, fákat cibáló szél, a szerkesztőségünk technikai felszerelését megbénító nedvesség és a szinte vízszintesen hulló csapadék ellenére nagyságrendileg 100-120 fiatal várta az indulást, a rendhagyó halloweeni beöltözős túrán.

Az esemény házigazdája a Mozdulj Gamer korábbi nagykövete, a GameDay Iroda YouTube-csatornáról ismert Kiss Imi volt, aki a Kidsnews.hu munkatársaival való beszélgetés közben elmondta, hogy szerinte  az egyáltalán nem tesz jót az egészségnek, ha a gamerek egész nap ott vannak a gép előtt és nyomkodják a billentyűzetet, vagy a kontrollert.

Ő maga is igyekszik az életébe rendszeres sportot vinni. Számára ez nagyon fontos ezért mindig szívesen vállalja a mozdulj gamer felkéréseket, amely sportos, kimozgatós szórakoztató rendezvényekre mindenkit szeretettel várnak.

A kirándulás végpontja az Erzsébet-kilátó volt. A túrán volt kincskereső, futóverseny, a kilátóban pedig forró tea várt mindenkit, kvíz jázékkal megspékelve,  végül eredményt is hirdettek a szervezők.

Ha te is kedvet kaptál a rendezvénynaptár a http://www.mozduljgamer.hu/ weblapon érhető el.Forrás:

kép: Kidsnews.hu, mozduljgamer.hu

Antal Zsani Photo

2017 Kidsnews | All rights reserved