Trump IQ


kidsnews (127éves) - 4 éve

Azt már megszokhattuk, hogy Donald Trump szeret magáról beszélni, és markánsan szembemenni mindennel, amit az ember az USA elnökétől várna. Minap az amerikai elnök és az amerikai külügyminiszter közötti feszültség egészen meglepő vitába torkollott, miután Donald Trump IQ-párbajra hívta ki Rex Tillersont, és a tőle megszokott szerénységgel egyértelművé tette, hogy természetesen ő nyerne.Ha már Donald Trump szóba hozta, érdemes tisztában lenni vele, mi is az IQ.

Sir Francis Galton próbálta meg először mérni az intelligencia egyéni különbségeit az 1884-es Londoni Egészségügyi Világkiállításon felállított laboratóriumban: itt az emberek megmérethették a látásuk és hallásuk élességét, a szemmértékük pontosságát, a reakcióidejüket és hasonlókat.

A mai általánosan ismert első intelligenciateszteket Alfred Binet alkotta meg. Azonban Galtonnal szemben nem a tudományos érdeklődés hajtotta, hanem egy nagyon is fontos gyakorlati probléma. A tankötelezettség bevezetését követően a francia oktatási kormányzat gondja, hogy vannak gyerekek, akik nem képesek lépést tartani a többiekkel, és hamar kialakultak a legrosszabbak számára fenntartott külön osztályok.

Napjainkban nem egy kutató, köztük Howard Gardner, a Harvard Egyetem pszichológia professzora szerint nem csak egyféle intelligencia létezik.

Nyelvi intelligencia – Több nyelvet is tudnak, tanulnak. Nagy a szókincsük, könnyedén kifejezik magukat, és persze imádnak olvasni.

Logikai és matematikai intelligencia – Jó számolók, imádják a logikai feladványokat.

Képi, térbeli intelligencia – Képekben gondolkodnak, emlékeznek, jól tudnak navigálni, térképet olvasni.

Mozgás intelligencia – Mozdulatok, érintések során szerzik a tapasztalataikat, ezért gyakran fogják meg a dolgokat. Jó a kézügyességük.

Zenei intelligencia – „Zenei hallása van” és remek ritmusérzéke.

Természeti intelligencia – Szereti a természetet és megérti, érzi a benne levő összefüggéseket.

Társas intelligencia – Lemegy egy buliba és egyik társaságból halad, szinte azonnal, a másikba, hatalmas ismeretségi köre van. Könnyen tudnak együttműködni másokkal.

Személyes intelligencia – A társas intelligenciaival ellentétben az ilyen emberek saját magukat értik legjobban. Ismerik az erősségeiket, gyengeségeiket, tudják motiválni magukat, kerülik a káros szokásokat. Szeretnek egyedül lenni, elmélkedni, gondolkodni.

 Forrás:

Cikk:

Cikk: kép:

2017 Kidsnews | All rights reserved