Újabb titánnal erősödött az ifi csapat


kidsnews (127éves) - 4 éve

Lassan kimondhatjuk, hogy trend lett a nagypolitika színpadán, hogy filmsztárokat megszégyenítő megjelenésű, kiváló politikai képességekkel rendelkező, látszólag mindig fitt fenoménok lépjenek elő a semmiből országaik első vezetőjének, üstökösként átívelve a régen jól bevált politikai ranglétrákat.

Elemzők egyre több helyen merik kimondani, hogy úgy fest, a Winston Churchill, Helmut  Kohl politikusi fashion lecsengőben van, és egyre több ország polgárai teszik egyértelművé a trendet szavazataikkal is.

Úgy gondolják, inkább rábízzák az országuk vezetését, és ezzel a sorsunkat is, egy tehetséges és elhivatott fiatalemberre, mint bárkire az eddigi politikai elittel kapcsolatban lévő jelöltek közül.

Nemrégiben Justin Trudeau kezdte a sort, aki Kanada huszonharmadik és az ország történetének második legfiatalabb miniszterelnöke. Az első olyan miniszterelnök, akinek az édesapja is  betöltötte ugyanezt a pozíciót és az első feminista, aki a nők egyenjogúságának kérdését a választási időszakban a pártja előnyére váltotta.

A sorban következő Emmanuel Macron, francia elnök, aki ez év májusában mindössze harminckilenc évesen, magabiztosan utasította maga mögé ellenfeleit. Bár a Macron és felesége  között lévő korkülönbség a legtöbbször tárgyalt téma a sajtóban, mi mégis inkább mint ambiciózusabb nagyhatalmi politikát folytató politikust emelnénk ki, aki politikájával megerősítette Franciaország erejét és megbecsülését Európában és a világban.

Az elmúlt napokban újabb név került a listára. Sógoraink Ausztriában döntöttek úgy, hogy egy fiatal tehetségre bízzak országuk irányítását. Sebastian Kurz nem ismeretlen az európai politikában, sőt, kifejezetten ismert és elfogadott, harmincegy éves kora ellenére.  Nevét akkor jegyezte meg Európa, amikor a menekültügyi politikában nyíltan szembeszállt Angela Merkel elképzeléseivel, sőt, véleményét sikerült olyan diplomácia érzékkel tálalni, hogy több európai ország is adaptálta azt.

Azon már nem is csodálkozunk, hogy az amerikai Time magazin a jövő generációjának tíz vezető személyisége közé választotta.

Kurz Bécsben született 1986-ban, értelmiségi család egyetlen gyermekeként. Kiemelkedő érettségi és a katonai szolgálat után felvételt nyert a Bécsi Egyetem jogi karára, de tanulmányait időközben megszakította, és azóta sem fejezte be.

Mint egy interjúban megfogalmazta, úgy gondolta, inkább a politikai pályájára koncentrál, ezért kivételes energiával vetette bele magát a munkába.

2011-ben Bécsben pártja népszerűsítésére csupán óvszereket osztogatott, nem sokkal később, 2013-ban, alig huszonhét évesen Ausztria külügyminiszterének nevezték ki.

Népszerűségének fő oka fiatalossága, újszerűsége. Természetes számára az internet, a közösségi média világa, egyenesen beszél. A konzervatív gondolatokat mindig lendületességgel, lazasággal párosítja, simán eldobja a nyakkendőt, ha úgy érzi, így a nyitott gallérú fehér ing lett a védjegye.

„Most vagy soha! Egy új stílusért a politikában” – hirdette weboldala.

 

 

 

 Forrás:

képek: commons.wikimedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved