Váratlan adomány a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány számára.


kidsnews (127éves) - 4 éve

Rendhagyó módon jótékonysági célú gálavetítés keretében mutatták be október 25-én a Budapest Noir című magyar nagyjátékfilmet. A fim alkotói és forgalmazója a díszbemutatón a jegyekből befolyt teljes összeget, 1 millió forintot a Heim Pál Fejlesztéséért Alapítvány számára ajánlották fel.

Az alapítvány támogatásával  a 2017 novemberében kezdődő MRI (mágneses rezonencia) épület beruházásához járulnak hozzá. Így lehetőség lesz arra, hogy a Heim Pál Kórház kis betegeit ne kelljen más fővárosi kórházakba szállítani kivizsgálásra, illetve, hogy a kórház szakemberei jelen legyenek az eredmények értékelésénél.

„Az ötlet a Big Bang Mediától, a Budapest Noir forgalmazójától származik, amelyre mi Gárdos Éva rendezővel  együtt azonnal rábólintottunk. Az angolszász területen nagy hagyománya van,  hogy filmek bemutatóját nemes céllal ötvözik.  Itt volt az ideje, hogy itthon is kipróbáljuk” – mondta Kemény Ildikó a Budapest Noir vezető producere.

„Egy filmbemutató mindig a figyelem központjában áll, ami kiváló lehetőség, hogy mi is felhívjuk a figyelmet itthon a társadalmi szolidaritásra” – tette hozzá.

 Forrás:

kép: Big Bang Média

2017 Kidsnews | All rights reserved