vlogolj és sportolj


kidsnews (127éves) - 4 éve

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ -szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást.) idén szeptember 29-én rendezte meg az Európai Diáksport Napját, amely ezer iskolát és háromszázezer gyereket mozgatott meg. A sportnaphoz köthetően az MDSZ  vlogger pályázatot is meghirdetett.

Vlogger versenyre negyvenöt pályázat érkezett be a zsűrihez, ami nem meglepő, hiszen Magyarországon is egyre népszerűbb a videótartalmak készítése.

„A gyerekek körében népszerű vlog műfaja alkalmas eszköz arra, hogy valaki élményszerűen, és saját szemszögéből mutassa be, miért jó sportolni. Az MDSZ küldetése többek között az, hogy megszeretessük a gyerekekkel a sportolást, hiszen szeretnénk, ha felnőttként a mozgás a mindennapi életük részévé válna, ezért írtuk ki pályázatunkat. Reméljük, hogy a sporttal kapcsolatos videós tartalmak is egyre népszerűbbek lesznek a gyerekek körében” – mondta el Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

A pályázaton első helyezést ért el videójával Markus Hunor Airton, a szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola diákja.

 

Második lett Takács Noel, a marcali Mikszáth Utcai Általános Iskola tanulója.

A harmadik legjobb vlog pedig Tasi Balázsé lett, aki a budapesti Körősi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola sportnapját mutatta be.

 

A különdíjat a Barcsi Általános Iskola Deák Ferenc tagiskolájának pályamunkája kapta, mivel a legtöbb like-ot sikerült begyűjtenie a pályázati időszakban.

Gratulálunk a győzteseknek!Forrás:

A Magyar Diáksport Szövetség

2017 Kidsnews | All rights reserved