Wonder teen-Keszthelyi Vivien autóversenyző


Szabó P. Dóra (19éves) - 4 éve

Keszthelyi Vivien a világ egyik legfiatalabb női gyorsasági autóversenyzője. Igen, jól olvastad. Nő. És autóversenyző.

-De hát te lány vagy…

-És?

Méghozzá diáklány-autóversenyző, akinek a tehetségét az Audi karolta fel, és Vivien azóta is töretlenül bizonyítja, hogy érdemes volt. A tanulást így sem hanyagolja el, egy privát iskolában tanul, ahol december környékén kezdi az iskolát, mint magántanuló. Véleménye szerint az idegen nyelvek közül az angol a legfontosabb, amelyet el kell sajátítani. Sikeres vizsgával büszkélkedhet, plusz az amerikai iskola erős benyomást tett rá. Nekünk azért magyarul nyilatkozott.

Mikor kezdődött az autók iránti rajongásod?

2013 nyarán a szüleimmel kint voltunk a kamionos Európa-bajnokságon. Ekkor futott át az agyamon a gondolat, hogy ki szeretném próbálni. Amikor meghallották, nem repdestek az örömtől, viszont beleegyeztek. Abban állapodtunk meg, hogy csak pár tesztkört megyek. Végül 2014-ben indultam a Suzuki Kupában egy Suzuki Swifttel.  

Milyen kötelezettségekkel jár, illetve milyen készségeket kell fejleszteni?

Az autóversenyzés az egyik olyan sport, amelyik hihetetlenül nagy adrenalin lökettel jár. A pályán bátornak kell lenned, oda kell tenned 100%ban magad. Figyelned kell minden egyes részletre, mert ha csak egy valamit is szem elől tévesztesz, az akár balesethez is vezethet. Épp ezért van szükség a perifériás látás és a reflexek fejlesztésére többek között.

 

Miért pont az autóversenyzést választottad?

Imádom az adrenalint és a nyomást. Ha a pályán vagyok, megfeledkezem arról, hogy más lennék, mert nő vagyok. Ilyenkor nincsenek határok. Nekem ez az életem.

Mesélnél egy kicsit az Audival való kapcsolatodról?

2016-tól vagyok Audi Sport Racing Academy tagja. Én vagyok az egyetlen magyar, s egyben legfiatalabb tag is. Az Akadémia családias légköre csak egy plusz a versenyzéssel kapcsolatban. Nagyon ösztönző.

Mit tervezel a közeljövőben?

Nagyon szeretnék egy saját csapatot, ami valószínűleg 1-2 éven belül meg is fog valósulni. Ezen kívül versenyezni, versenyezni és versenyezi!

Mivel foglalkozol szabadidődben?

Hetente van négy edzésem, nagyjából egy vagy két óráig tartanak, ez az edzéstervtől függ. Így szabadidős elfoglaltságokra nincs időm. Régen lovagoltam.

Mi eddigi életed legnagyobb mérföldköve?

Talán a baleseteim. Ilyenkor mindig rájövök, hogy nem szabad feladni, mert mindig van egy esély, hogy jobban fog sikerülni.

Mindig ilyen optimista voltál? Minek köszönhető?

Tudod, a legtöbben ott rontják el, hogy ha valami elsőre nem sikerül, akkor egyből feladják. Talán ez jellemzi legjobban az embereket. Lehet, hogy közhelyes, de soha nem szabad feladni. Számtalan olyan dologgal fogsz még találkozni, ami végtelenül egyszerűnek tűnik, közben mégsem az. Ha elsőre nem megy, próbáld újra. Addig, amíg nem fog menni. Számolj el tízig, igyál egy pohár teát, nézd meg a kedvenc filmed, olvass. És próbáld újra. Higgy magadban és sikerülni fog.

Ne félj kibontakozni. Hallgass a szívedre, tanulj, dolgozz, pihenj. Soha ne add fel! Még akkor sem, ha egy „fiús” sportágban, munkában jeleskedsz, mint nő. Küzdj!Forrás:

Fotó: Keszhelyi Vivien

2017 Kidsnews | All rights reserved