Xbox One PlayIT Show Budapest


Szöllösi Kristóf (25éves) - 4 éve

Idén november 18. és 19. között téged is vár Kelet-Közép Európa legnagyobb gamer eseménye, az Xbox One PlayIT Show Budapest!

A Budapest Game Show jogutódja 2011 decemberében rajtolt el. Az akkor még csak egynapos rendezvényt a Millenáris Parkban szervezték, mára azonban már csak a Hungexpo területén férnek el. A 2011-es első alkalom óta ugyanis kifejezetten kinőtte magát a PlayIT, és egy évente többször megtartott, több jelentősebb városban is megforduló eseménysorozattá vált, mely teljesen jogosan állítja magáról, hogy Kelet-Közép Európa legnagyobb gamer rendezvénye.

Ami pedig a programokat illeti, azokból sem lesz hiány. A fő attrakció egyértelműen a Trónok Harca színészek fellépése, Kristian Nairn (Hodor) és Ellie Kendrick (Meera Reed) pedig nem csak dedikálni fog, hanem egy közös fotózáson is részt vesz majd. Fontos viszont kiemelni, hogy a velük való találkozáshoz külön jegyet kell venni, ez pedig csak limitált példányszámban elérhető. A Trónok Harcán felül várhatóan találkozhatunk majd a Doctor Who, a Gyűrűk Ura és a Star Wars világával is, szóval nem csak George R.R. Martin könyveinek rajongói örülhetnek majd.

Szép számban fogják magukat képviseltetni a youtuberek is. Olyan videósokkal találkozhatsz a rendezvényen, mint Pamkutyáék, Zsozé atya, Unfield, Nessaj, a Gameday Iroda, BTURBO, LuckeY vagy épp DoggyAndi, akivel mi is interjút készítettünk pár hete.

De ha valaki inkább a játékok világában merülne el, annak sem kell panaszkodnia, hiszen ez végső soron mégiscsak egy gamer rendezvény. Épp ezért a helyszínen olyan címek lesznek kipróbálhatóak, mint például a Destiny 2, a Total War: Warhammer 2, a Project Cars 2 vagy az NBA 2k18 a friss megjelenések közül, de nem maradt ki a felhozatalból a Marvel vs. Capcom vagy a Battlefield 1 sem.

Ahogy az már hagyománnyá vált, most is külön standot kap majd a Minecraft. A Minecraft Zónában készíthetsz képet életnagyságú díszlet előtt, megnézheted a Minecraft youtuberek 1 vs 1 harcát, részt vehetsz különféle kihívásokon Bányászérmékért, készíthetsz magadnak saját kardot a műhelyben, és persze játszhatsz is a sikerjátékkal.

Ha pedig a sok látnivaló között némi izgalomra is vágynál, nem kell félni, a PlayIT-en nem egy esport versenyt is rendeznek. A PlayIT Kupa keretein belül CSO:GO-ban és Hearthstone-ban próbálhatjátok ki magatokat, de szintén itt kerül megrendezésre a Lenovo Legion Kupa, melynek keretein belül bárki bizonyíthatja, mennyire jó League of Legends vagy Overwatch játékos. Ne feledjétek viszont, hogy a versenyek egy része előnevezést igényel, így nem árt résen lenni, hogy ne a helyszínen kopjon fel az állatok.

Te ott leszel?

 

Ha érdekesnek találtad ezt a cikket, kérjük, kedvelj minket és oszd meg ismerőseiddel, hogy minél többen olvashassák alkotói közösségünk írásait.Forrás:

KÉP:  KÉP 2

 

2017 Kidsnews | All rights reserved