összetevők:
- 3 tk olíva olaj
- 1 csomag újhagyma zöldje ( szabadon helyettesíthető bármilyen más hagymával)
- ½ fej fokhagyma
- 4 bögre víz
- 2 húsleves kocka
- ½ kg zöldborsó (mirelit/ üveges is ok, de a legfinomabb a frissből)
- 20dkg spenót (mirelit/ üveges is ok, de a legfinomabb a frissből)
- só ízlés szerint
- 5-6 levél menta
- 2dl joghurt
- parmezán ízlés szerint
opcionálisan mehet bele brokkoli vagy karfiol is.
Elkészítés
- Feltesszük a lábosban az olíva olajat
- mehet rá hagyma
- zöldborsó
- spenót
- menta
- brokkoli vagy karfiol is de ez esetben szedd kis rózsákra és tedd bele
- pici só (nem baj ha kevés, azt utána is tudod pótolni)
- fedd le és hagyd egy kicsit párolódni (néhány percig)
- mehet a víz és leves kocka (ha istenit akarsz a finom helyett, ez lehet húsleveslé is)
- hagyd főni, amig puha lesz a zöldség
- joghurt
- kapd elő a botmixert és turmixold homogénné az egészet
- tálalhatod, ha szereted, szórd meg reszelt tört parmezánnal a tetejét
enjoy your meal!