ÁLOMUTAZÓ


kidsnews (127éves) - 4 éve

Ha szereted a játékkészítőt, akkor ezt biztosan imádni fogod.  Az Álomutazó című családi mesemusical az álmok útján repít a jövőbe bennünket, olyan szereplőkkel, mint Stohl András, Schell Judit, Szabó Győző, Zsédenyi Adrienn, Hajdu Steve, Falusi Mariann és sokan mások. A szereplők segítségével elkalauzolnak majd bennünket az álmok világába. Hatalmas színi előadás keretében igyekeznek megmutatni, hogy mi is az ami ilyenkor a fejünkben történik, mi az álom, mitől vannak, ki csinálja őket, és miért. Ezzel a mesével a profi szórakoztatáson túl az alkotók azt is el szeretnék érni, hogy  az előadás után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak. Arról hogy manapság, amikor úgy érezzük, gondoljuk, tapasztaljuk, hogy annyi minden van, amit be kell fogadni, hogy mindig a maximumot kell hozni, mennyire elveszítjük a kapcsolatot saját magunkkal, de leginkább az álmainkkal.

A gyerekeket, fiatalokat pedig egyszerűen szeretnék elvarázsolni és szeretnék, hogy ne csak most, hanem felnőtt korukban is merjenek álmodozni, álmodni és legfőképp álmaik megvalósulásáért küzdeni.

 

Téma súlyosságának ellenpólusaként az alkotók között találjuk Vinnai Andrást  aki azontúl, hogy szövegkönyvet írta, a Dumaszínháznak is tagja, úgyhogy nem csak egy tanulságos mese garantált, hanem mindenki szórakozása is. Erre az első jelek már fel is tűntek a próbák körül, ahol Illés Gabriella producernek kellett rendet teremtenie ugyanis a neves színészekből álló kompániát annyira szórakoztatta a szöveg, hogy az olvasópróba egy része nevetésbe és így majdnem kudarcba fulladt.

A darab történetének főhőse egy kisfiú, aki a modern informatika világában él, ahol az idő maximális kihasználása következtében nem marad hely az álomvilágnak. Az emberiség leszokik az alvásról, hogy még több időt tölthessön munkával, ezt a folyamatot hatékonyság tanárokkal segítik. Főhősünk pedig nem meglepő módon magányos, akire szülei a rengeteg munka miatt nem is figyelnek. Tomi, a főhős valójában nem szeretne mást, csak családjával együtt tölteni a karácsonyt.  Így álombeli barátaival hősiesen küzd és bátorságával sikerül ismét az álmokat visszahozni a mindennapokba.

A szereplőket olyan sztárok formálják meg mint  Radics Gigi és Varga Viktor, akik az Álomutazó címadó dalának éneklése mellett a darabban, „reklámarcként”, az agyturbósítót adják el, ami lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag alvás nélkül élhessenek az emberek, ami által hatékonyabb lesz az élet.

Hajdu Steve, egy „mesterséges intelligencia”, mindent jobban tud mindenkinél, állandó segítőkészsége mindenkinek az agyára megy, Zséda pedig a főhős, Tomi édesanyaja „Ez az anyuka egy kicsit más, mint a többi gyerek mamája” – avat be minket a részletekbe. „Bár ugyanúgy szereti a kisfiát, mint minden édesanya, odabújni mégsem lehet hozzá. Ő ugyanis űrhajós, aki épp egy Mars expedíción vesz részt. Ám ha a családnak szüksége van a jelenlétére, képes a legváratlanabb pillanatban betoppanni az űrből” – tudtuk meg Zsédától.

Sthol András főszereplő Tomi édesapjaként lép színpadra. „Elismert tudós, az Agyturbó™ feltalálója, az alvásmentes élet megalkotója, igazi lángelme. Céltudatos és fenemód szigorú, épp ezért nem könnyű megfelelni az elvárásainak” – meséli Stohl a szerepéről.

Szabó Győző lesz a Bárány, Tomi legjobb barátja és legfőbb segítője. Kissé álomszuszék, de ha akcióra kerül a sor, még saját gyapja sem állhat az útjába.

Schell Judit mint hatékonyság tanárnő tűnik fel a darabban, szerepéről és hogy mennyiben változtatta meg életét a hatékonyság hosszabban beszélgettünk. A vele készült interjúnkat hamarosan olvashatod.

 2017 Kidsnews | All rights reserved