Akármennyire is elcsépelt a mondás, eddig maradéktalanul igaznak tűnik, hogy amihez a Blizzard hozzáér, az arannyá válik.


Szöllösi Kristóf (25éves) - 4 éve

Ismerd meg a világ egyik legnépszerűbb kártyás játékát, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt ideális lehet!

Akármennyire is elcsépelt a mondás, eddig maradéktalanul igaznak tűnik, hogy amihez a Blizzard hozzáér, az arannyá válik. A kaliforniai stúdió mögött olyan legendás címek állnak, mint a Starcraft sorozat, a Diablo trilógia vagy a 2004 óta töretlen népszerűségű MMORPG, a World of Warcraft. Ezek után nem kifejezetten meglepő, hogy a 2014-ben kiadott kártyás játékuk, melyet állítólag csak amolyan időgyilkos apróságnak szántak, mára a legnépszerűbb esportok között van, több mint 70 millió regisztrált felhasználóval.

Ez a Hearthstone, egy ingyenesen játszható, online gyűjtögetős kártyajáték, ami a méltán népszerű Warcraft világát veszi alapul. A játékmenet meglehetősen egyszerű: minden kör elején kapunk egy manát, egészen addig, amíg tíz nem lesz, és húzunk egy lapot, ha még van a paklinkba, a célunk pedig nem más, mint az ellenfél életerejének nullára csökkentése, akár lényeink, akár varázslataink és fegyvereink segítségével.

A Hearthstone nagy erőssége kétségkívül az, ami az összes többi Blizzard játéknak is. Könnyű elsajátítani az alapjait, viszont nehéz az igazi mesterévé válni. A program első ránézésre nem sokban különbözik akármelyik másik gyűjtögetős kártyajátéktól, így aki már látott például HKK-t vagy Magic: The Gatheringet, az itt is hamar ki fogja ismerni magát, de ez csak az alapokra igaz. A Hearthstone szerencsére elég mélyen kidolgozott (ráadásul ahogy jelennek meg az új kiegészítők, úgy bővül a lehetőségek tárháza), így a hatalmas rutinnal rendelkező profik is találhatnak benne kihívást bőven.

Egy-egy meccssorán lehetőségünk van lényeket vagy varázslatokat kijátszani, csapdákat és fegyvereket bevetni, valamint minden paklihoz rendelhető egy-egy hős is, mind a saját egyedi lapjaival és képességével. Van, amelyik segítőket idézhet meg, mások pedig gyógyíthatják a lényeiket, esetleg extra lapokat húzhatnak. A kilenc hős, kombinálva a sok száz lappal, igen változatos játékkörnyezetet biztosít, ahol mindenki megépítheti a játékstílusának és ízlésének megfelelő paklit.

Dönthetünk úgy, hogy gyors, agresszív lapokat használunk. Kicsi, olcsó lényekkel árasztjuk el az asztalt, és már az első pár körben kivívjuk magunknak a győzelmet. Aki viszont a megfontoltabb játékot kedveli, az kontroll stílusra is berendezkedhet. Tömeges leszedésekkel és drágább lényekkel lapelőnyt alakíthat ki, és megvárhatja, amíg az elhúzódó meccs alatt az ellenfele egész egyszerűen kifogy az erőforrásokból. Ez persze csak két szélsőséges példa, az, hogy milyen stílusú paklival próbálunk diadalmaskodni, végső soron egyedül rajtunk áll.

Ráadásul a játék népszerűsége hatalmas. Indulása után egy évvel már 20 millió regisztrált felhasználóval bírt, ez a szám pedig mostanra elérte a 70 milliót is. Ha pedig valaki a profik között szeretné megmérettetni magát, arra is van bőven lehetőség. Rendszeresen szerveznek hazai és nemzetközi tornákat egyaránt, nemsokára például a PlayIT kupán próbálhatják ki magukat a vállalkozó kedvűek, de többek között a Mondocon kínálatából sem hiányozhat a Hearthstone.

Ne habozzatok hát, építsetek paklit és vessétek bele magatokat a küzdelembe. A szórakozás garantált!Forrás:

Kép: 1, 2, 3, 4, 

 

2017 Kidsnews | All rights reserved