Hekkelt tanulás- 8 tipp hogyan tanulj gyorsabban


kidsnews (127éves) - 4 éve

Újabb nyolc tipp, hogyan tanulj gyorsabban, legyen a tudásod mélyebb, és tölts a tanulással kevesebb időt.

1.

Végy egy pihentető fürdőt vagy zuhanyozz le! Mi mind tudjuk, és mégis meglepő lehet, hogy a fürdéshez tartozó ellazulás felszabadítja a tudatot, és ezért könnyen vezet briliáns ötletekhez.

2.

Hallgass zenét! Az általad nem megszokott, de nem is zavaró zenét tanulás közben! Kutatások már régóta mutatják, hogy bizonyos (klasszikus) zenék memóriakulcsként működnek, és rögvest nyitják is az emlékezőtehetségünk ajtaját, ha megfelelően kapcsoljuk az információt egy különös zenéhez. Az elmélet nagyon egyszerű. Hallgass zenét, miközben agyadnak be kell fogadni az általad olvasott anyagot. A visszahívás is triviális: kapcsold be magadnak újra azt a zenét, és ez segíteni fog emlékezni.

3.

Használj rövidítéseket, mozaikszavakat és más emlékeztető eszközöket. Ezek valójában csak trükkök az infó megőrzéséhez. Ha jó a trükk, még évek múlva is emlékezni fogsz az infóra és persze a trükkre. J

4.

Minden kép mesél egy történetet: Rajzolj vagy színezz bármit, ami segít abban, hogy megjegyezd, amit meg kell tanulnod. Miközben készíted a rajzod, erősen koncentrálj a tanulandó anyagra és/vagy a célodra.

5.

Gondolattérkép. Ha szükséged van egy összefoglalóra, összefüggések tisztázására! A gondolattérkép segítségével jobban elmélyülhetünk egy témában, segít kívül kerülni, tisztán látni,  megérteni, és a legfontosabb, a vizualitásával segít egjegyezni.

6.

NEVESS!!! Ez úgy tűnhet neked, hogy ellentétes a tanulás komolyságával, de ez a lényeg. A nevetés relaxálja a tested, és az ellazult test fogékonyabb az új ötletekre, információkra.

7.

Játsszunk rímelő játékokat, mondjunk kimondhatatlan szavakat, használjunk szótársítást. Ezek a módszerek segítenek lazítani, és így segítik a fogékonyabb tanulást is.

8.

Írj kézzel és ne gépelj! Tudom, ne is mondd! De amíg te gépeled a jegyzeteid és hasznossá válsz az utókornak, addig a kézzel írás memorizál és ösztönzi az ötleteket. Az old school jegyében. 😊Forrás:

oedb.org

2017 Kidsnews | All rights reserved