Inspiráló osztályterem


kidsnews (127éves) - 4 éve

Osztálytermünk hangulata meghatározza a tanórák sikerességét, ezért fontos, hogy mindenki komfortosan, biztonságosan kényelmesen tanuljon ezekben a terekben.

Ebben a cikkben néhány kreatív, vicces tippet gyűjtöttünk össze, amik színesebbé, kényelmesebbé teszik az osztálytermünket, és lehetőséget adnak a tanulás hangulatának megteremtésére.

Hillsboro városkában egy helyi középiskolai tanár, fogta magát és osztályterméből Roxfort utóérzést varázsolt. Fiatal tanárnak a legnagyobb álma volt gyerekként Roxfortba eljutni, és bár tudta, hogy ez a valóságban nem történhet meg, mégis ez maradt legnagyobb vágya.  Aztán felnőttként, tanárrá képezve magát rájött, hogy pályaválasztása segítségére lehet gyermekkori álma megvalósításban.

 

Amikor új termet kapott úgy döntött megvalósítja ötletét. Kemény munkával és az évek alatt felhalmozott Potter relikviákkal létrehozta az első iskolatermet, ami megszólalásig hasonlít Roxfortra.

Indonéziában Balin, az esőredőkre emlékeztető osztálytermet álmodott meg John Hardy és felesége.

Az iskolát 2007-ben hozták létre a zöld iskola elnevezéssel, tervük az volt, hogy egy falak nélküli iskolát építsenek.

A mi szemünknek mégis a legszokatlanabb azaz akváriumban lévő osztályterem lehet, ami a  National Marine Aquariumban található (UK). A tananyag nem is lehetne más, mint a tigris cápa.Forrás:

Cikk@kép: 1, 2, 3,

2017 Kidsnews | All rights reserved