Internetes ismerkedési kisokos kezdőknek


Szekeres Eunika (20éves) - 4 éve

Manapság egyre bővül az internetet használók száma, egyre többen regisztrálnak Tinderre, Facebook-ra, Instagramra és még sorolhatnám. Ennek majdhogynem kötelező velejárója az ismerkedés és a megismert személyek nem mindig velünk azonos neműek.

Ahhoz, hogy könnyebbé tegyem az internetes ismerkedést azoknak, akik még nem találták meg életük párját, összeállítottam egy 10 pontból álló listát kezdőknek annak érdekében, hogy ne kövessék el azokat a sorozatos hibákat, amiket elődjeik elkövettek.

1.

Ne higgy el neki automatikusan mindent, amit magáról mond! Lehet, hogy őszintének tűnik és te naivan elhiszed minden szavát, mégis elképzelhető, hogy hazudik. Ezért mielőtt mindent elhinnél neki, próbálj megbizonyosodni az állítás igazságértékéről akár úgy, hogy csekkolod a profilját, ismerőseit.

2.

Légy őszinte, magadat add, de semmiképp se add meg a személyes adataidat! Amíg csak ismerkedtek, keveset tudsz róla, ne add meg a lakcímedet, telefonszámodat, mert nem tudhatod, hogy az illető jószándékú-e. Ha ezt megfogadod, bármikor ki tudsz szállni.

3.

Ha az illető túl arrogáns, egoista vagy énközpontú, inkább hanyagold az ismerkedést!

4.

Ne dőlj be minden kedvességnek, amit mond, lehetséges, hogy csak le akar venni a lábadról, de semmi több!

 

5.

Semmi esetben se küldj neki magadról képet! Ha nem akarod derült égből villámcsapásként a postaládádban találni a képet, amit küldtél neki, miután tele lesz vele az egész világháló, inkább hagyd ki ezt a mozzanatot az ismerkedésből.

6.

Csak akkor tekints rá szerelmedként, ha minimum nyolcszor találkoztatok! Törekedj a személyes kontaktra. Ha nem találkoztok, csak nagyon keveset, nem ismerheted ki és nagyon könnyen átverhet.

7.

Tudd meg minél hamarabb, hogy szereti-e a kávét/forrócsokit és a pizzát, tehát ismerd meg!

8.

Csak akkor folytasd az ismerkedést, ha legalább egyszer meghívott egy kávéra (ha nem szereted a kávét, lehet forrócsoki, tea, frappé vagy bármi ilyesmi) és/vagy egy pizzára!

9.

Érdemes folytatni az ismerkedést, ha egyezik az érdeklődési körötök! Ha valaki ugyanazt szereti vagy ugyanazért rajong, mint te, nagy valószínűséggel passzoltok egymáshoz, viszont azt sem várhatod el, hogy egy személy teljesen olyan legyen, mint te. Egyrészt nem lehetséges, másrészt sok lenne a vita egyformaságotok miatt.

10.

És végül, ami a legfontosabb, nagyon figyelj az első benyomásra! Úgysem az lesz az illető első benyomása rólad, amit te szeretnél, hogy legyen, de azért próbáld meg. Légy önmagad az annyira katasztrofális csak nem lehet. Reménykedj ebben!

Sok sikert az ismerkedéshez! Kéz és lábtörést, remélem ez a kisokos csökkenteni fogja a pofára esésed valószínűségének százalékát!

 

 Forrás:

A cikk megírását elősegítő forrásokat az agyam hátsó részének egy rejtett dobozában találtam, régi emlékek révén.

2017 Kidsnews | All rights reserved