Károly tizenöt évesen nekivágott a nagyvilágnak -Angliai élet


kidsnews (127éves) - 4 éve

Utolsó kérdésekben az angliai életről faggattuk Károlyt, aki 15 évesen nekivágott a nagyvilágnak és kiköltözött Angliába.

Milyen a szállásod és az étel?

A suli és a kolesz is nagyon modern, amiről szót ejtenék az az angol konyha. A mai diákok azt hiszik, hogy a magyar menzakaja borzalmas (ami néha igaz is) de az angol konyha szimplán száraz, semmi bors, só vagy fűszer. Leves sincs csak főétel meg desszert, ami egyébként egészen finom, gondolom az 500g cukortól.

Esténként gyakran magamnak szoktam főzni. Otthonról küldenek jó kis  magyar kolbászt, amiből aztán jó kis rántottát lehet csinálni.

 

Milyenek a lányok, tudsz ismerkedni? Milyen kint a sportélet? ajánlott tartozni valamelyik sportághoz?

Az angol csajok nekem nem annyira tetszenek, sajnos Aphrodité valahogy kihagyta Angliát 😊.

Sportban a fiúknál a rugby a jellemző, amit én magam is nagyon szeretek de eléggé kemény sport, ezenkívül persze foci is van és a híres cricket amit csak azoknak ajánlok, akiknek sok a felesleges idejük, mert amikor a múltkor kipróbáltam egy öt órás meccs után abba is hagytam.

A sport edzők segítenek, amiben kell, múltkor nekem az atlétika versenyen adtak tippeket, amiket használtam is és egészen jó eredményt értem el, szóval a tanárok és az edzők is támogatnak mindig.

Hány évet tervezel kinn tanulni összesen?

Eleinte csak egy évre mentem az itthoni nulladik helyett de aztán kint maradtam még két évet. Azért maradtam még mert van egy vizsga (GCSE) amit, ha lerakok és kimegyek külföldre egyetemre akkor nagy hasznát vehetem és nyelv vizsgáznom sem kell, mert megkapom mellé az emelt nyelvvizsgát otthon.

 

Mi a helyzet a honvággyal, milyen sűrűn tudsz hazarepülni, vágysz már haza?

Honvágyam az nagyon van. Nagyon szeretek itthon lenni a családdal, a haverokkal. Általában hat-hét hetente szoktam hazajönni akkor másfél akár három hétre is.

Amit még talán megemlítenék így Angliáról az az időjárás, mert az pocsék. Nagyon rövid idő alatt változik meg, egy pillanat alatt van hatalmas erős hideg szél és rengetegszer esik. De ennek ellenére nagyon szeretek kint lenni és mikor majd hazamegyek biztos hiányozni fognak az itteni haverok de én úgy érzem, hogy három év után már haza kell menni, mert magyar vagyok nem angol.

 

 2017 Kidsnews | All rights reserved