Keszthelyi Vivien a nürburgringi 24 órás verseny győztesével dolgozik együtt a következő szezonban


kidsnews (127éves) - 4 éve

Alig néhány héttel a szezon befejezése után sem pihen Keszthelyi Vivien és csapata, így a korábbi terveknek megfelelően a 16 éves magyar pilóta gőzerővel készül a következő szezonra. A nemrég befejeződött idényben Keszthelyi Vivien az Audi TT Cupban szerzett tapasztalatot és gyűjtött értékes pontokat, azonban – ahogyan az Audi Sport Racing Academyvel közösen korábban tervezték – jövőre sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a hátsókerékmeghajtású, még nagyobb teljesítményű versenyautókkal való felkészülésre.

Keszthelyi Vivien mindehhez a professzionális körülmények mellett hasonló szintű segítséget is kap, a következő idényben ugyanis egy komoly múlttal rendelkező GT3-as pilóta, az idei nürburgringi 24 órás versenyen is győztes német Christopher Miesszel dolgozik majd. A két versenyző jól ismeri egymást, ugyanis Mies Keszthelyi Vivienhez hasonlóan kategóriájában az Audi gyári támogatásával állt rajthoz az előző idényben is. Keszthelyi Vivien a TT Cupban, s minden nemzetközi gyorsasági sorozatot is figyelembe véve minden idők legfiatalabb női, s egyben legfiatalabb magyar pontszerzője lett, míg Mies egy Audi R8 LMS GT3-al aratott sikereket.

 

Az elmúlt szezon végén az Audi ugyan bejelentette a TT Cup felfüggesztését, ez azonban nem jelenti azt, hogy megtörne a fiatal magyar pilóta karrierjének lendülete. Keszthelyi Vivien a tervek szerint kiemelkedően erős bajnokságban pallérozódhat tovább 2018-ban is, 17 évesen, immár az autó-, és számos extrémsportban is meghatározó szerepet betöltő Red Bull-lal is a háta mögött. A pilóta első számú feladata továbbra is az lesz, hogy a túraautózás legmagasabb szintjére, a hátsókerék-meghajtású versenyautók kezelésére készüljön fel.2017 Kidsnews | All rights reserved